Tarta cu caise și crema de lapte, o delicatesă 👌👌👌

( 2 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

E vremea caiselor, moment prielnic pentru a face un altfel de tarta. Mi-a mai rămas in congelator o porție de aluat fraged, iar la piața am găsit niște caise atât de frumoase încât am zis ca voi face o tarta. Ajuns acasa, am tot stat și m-am gândit caisele le am, aluatul îl am, dar cu ce crema o fac?! Nu a durat mult ca prietenul meu Horatiu a venit cu ideea, cu “crema de lapte” și m-am apucat de treaba.

Ingredients

  • Pentru aluat
  • Pentru umplutura

Step by step method

  • Pentru început ne apucam de aluatul de tartă pentru ca aceata va trebui sa stea la frigider pentru cel puțin 2 ore. Faina și untul trebuie sa fie cât mai reci. Intr-un castron punem faina și untul și le frecăm cât se poate de repede pana va ajunge la consistenta nisipului. Adăugăm celalalte ingrediente și mai frământam atât cât sa se încorporeze faina și sa obținem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o folie și îl dam la frigider pentru minim 2 ore.

  • Pentru crema de lapte vom pune toate ingredinetele intr-un castron iar cu ajutorul unui mixer vertical vom mixa compoziția pana la omogenizare.

  • Scoatem aluatul de la frigider și îl lăsam sa se odihneasca preț de câteva minute, apoi îl întindem cu ajutorul unui sucitor, cât se poate de uniform și de dimensiunea unei tavii de tarta. Punem aluatul in forma, decupam marginile și deasupra punem o hârtie de copt in care punem fasole boabe sau biluțe speciale pentru a tine aluatul sa nu se retragă sau sa se lase. Băgăm tava la cuptor la 180 de grade iar după 15 minute golim fasolea și lăsam încă 10 minute sa se coacă.

  • Punem crema de lapte in coaja de tarta, jumătăți de piersici si dam la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute la 150 de grade, pana nu se mai mișcă compoziția.

  • După coacere, o lăsam sa se răcească la temperatura camerei, apoi o punem la frigider pentru minim 2 ore. Simplu nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password