Cremă de cartofi dulci cu ghimbir, cocos și unt de arahide

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -6 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Cremă de cartofi dulci cu ghimbir, cocos și unt de arahide

 

Nu știu cum vi se pare vouă să gătiți, dar pentru mine pur și simplu parcă vine așa…pot sta în bucătărie ore întregi fără să mă oblige cineva sau să fiu nevoit. Îmi place să experimentez și să combin gusturi și arome. Rezulatatele fiind de cele mai multe ori spectaculoase, așa cum s-a întâmplat și de data aceasta cu crema de cartofi dulci cu ghimbir, cocos și unt de arahide. 

Este o supă cremă gustoasă și sănătoasă, unde mai punem că este gata în numai jumătate de oră și este și de post, binevenită și pentru vegetarieni. 

Cum se face crema de cartofi dulci cu ghimbir, cocos și unt de arahide 

Ingrediente: 

  • 500 g cartofi dulci
  • 300 g morcovi
  • 1 ceapă albă medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri unt de arahide
  • O cutie de năut fiert
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 legătură de pătrunjel 
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Mod

Curățăm toate legumele și le tăiem grosier. Le punem la călit într-o oală cu uleiul de cocos, untul de arahide și puțină sare. 

După ce s-au călit adăugăm 3-3,5 l apă și fierbem pentru aproximativ 20 de minute.

Punem într-un blender și mixăm până obținem o compoziție cremoasă și fină.

Punem din nou la fiert pentru 2-3 minute și dăm gust dacă mai e nevoie cu sare și piper.

Pentru năut:

Punem uleiul de măsline într-o tigaie la încins, adăugăm năutul și boiaua, pătrunjelul și sotăm pentru un minut. Dacă mai este nevoie, adăugăm sare și piper. 

Servim crema de cartofi dulci cu năut deasupra.

Simplu, rapid, gustos și sănătos și ideală pentru vegetarieni. Spor la treabă și poftă bună! 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password