Pâine și patiserie

Aluat fraged cu untură
Aluat fraged cu untură Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o rețetă simplă și ușor de...
Citește mai mult
04 martie 2021
Pizza Siciliana cu aluat fără frământare
Pizza Siciliana cu aluat fără frământare O pizza mai bună și mai delicioasă ca pizza Siciliana cu aluat fără frământare, nu am mâncat, blat moale și pufos ca la mama ei acasă. Da, într-adevăr această...
Citește mai mult
25 ianuarie 2021
Merdenele cu telemea
Merdenele cu telemea Merdenele cu telemea făcute în casă după o rețetă tradițională veche. Cum facem aluatul de merdenele, cum împăturim merdenelele pentru o reușită garantată, ce fel de brânză folosim, urmează să descoperiți în...
Citește mai mult
11 decembrie 2020
Pâine cu mălai fără frământare
Pâine cu mălai fără frământare O rețetă super simplă și rapidă de pâine cu mălai fără frământare de această dată, se face fără frământare și este atât de gustoasă asemeni unui chec. Mie îmi aduce...
Citește mai mult
30 noiembrie 2020
Bărcuțe cu mozzarela și salam - Pide sărate gen pizza
Bărcuțe cu mozzarela și salam - Pide sărate gen pizza Zilele trecute am vrut să îmi comand câteva pizza pentru prieteni, iar răspunsul a venit promt de la celalalt capăt al firului: “comanda va putea...
Citește mai mult
28 octombrie 2020
Palmieri crocanți cu scorțișoară
Palmieri crocanți cu scorțișoară Când vine vorba de patiserie sunt primul care ridic mâna și nu cred să existe ceva cu foitaj care să nu îmi placă, dar dacă stau bine și mă gândesc, nu...
Citește mai mult
22 octombrie 2020
Covrigi de brutărie cu sare
Covrigi de brutărie cu sare Covrigi de brutărie cu sare, simpli, rapizi și chin gust fenomenal! Îmi aduc aminte de vremurile pe când mergeam la școală și de fiecare dată înainte de a intra la...
Citește mai mult
21 octombrie 2020
Colțunași cu carne de vită și cheddar ( Cheesy Beef Empanadas)
Colțunași cu carne de vită și cheddar ( Cheesy Beef Empanadas) Colțunașii sunt niște plăcințele de patiserie foarte fragede coapte în cuptor, regăsite în America Latină, sudul Europei dar și pe la noi. Sunt atât...
Citește mai mult
04 octombrie 2020
Pateuri cu telemea in foitaj de casă sau din comerț
Pateuri cu telemea in foitaj de casă sau din comerț Pateurile cu telemea vor fi mereu o gustare rapidă și apreciate în egală măsură atât de cei mici cât și de cei mari. Sunt fragede...
Citește mai mult
21 septembrie 2020
Covridog cu cașcaval în lipii, la sandwich maker
Covridog cu cașcaval în lipii, la sandwich maker Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei, așa că pe lângă faptul că întotdeauna îmi iau micul dejun, mereu caut să am ceva diferit, să testez...
Citește mai mult
30 mai 2020
Pâine cu lapte, moale și pufoasă - Rețetă simplă și rapidă
Pâine cu lapte, moale și pufoasă - Rețetă simplă și rapidă O pâine mai simplă și mai rapidă ca aceasta nu am făcut!! Este atât de moale și de   fragedă, încât seamănă cu cozonacul. Pâinea...
Citește mai mult
27 mai 2020
Plăcintă Bănățeană ca la Făget, cu brânză de oaie și mărar
Plăcintă Bănățeană ca la Făget, cu brânză de oaie și mărar Plăcintă Bănățeană ca la Făget, cu brânză de oaie și mărar este evectiv un deliciu, pe care am avut plăcerea să îl degust la...
Citește mai mult
24 mai 2020
Super pâinici cu smântână fără drojdie
Super pâinici cu smântână fără drojdie Pâinea este probabil cel mai consumat aliment al românilor, motiv pentru care o consumăm sub diferite forme, cu maia, cu drojdie, bicarbonat sau praf de copt. Astazi vă aduc...
Citește mai mult
18 mai 2020
Cozonaci moldovenești cu nucă, rețetă tradițională
Cozonaci moldovenești cu nucă, rețetă tradițională Azi facem cea mai bună rețetă de Cozonaci moldovenești cu nucă, rețetă tradițională pe care am făcut-o și mâncat vreodată.  Oricine ce ar zice și ce ar face, cozonaci...
Citește mai mult
21 aprilie 2020
Pâine japoneză cu lapte și tangzhong
Pâine japoneză cu lapte și tangzhong   Tot am auzit de această pâine cu lapte și parcă niciodată nu m-a interesat prea mult de ea, însă de când am început să fac pâinea în casă,...
Citește mai mult
17 ianuarie 2020
Pâine de casă fără frământare - Gustul și aroma de altădată
Pâine de casă fără frământare - Gustul și aroma de altădată    Pâine de casă fără frământare - Gustul și aroma de altădată, a pâinii coapte în vatra cuptorului din curtea bunicii. Pâinea de casă...
Citește mai mult
10 ianuarie 2020
Cozonaci tradiționali cu nucă și cacao - Rețetă garantată cu o reușită de 100%
Cozonaci tradiționali cu nucă și cacao - Rețetă garantată cu o reușită de 100%   Vreti să faceți un cozonac cu o reușită garantată?! Atunci ai găsit rețeta potrivită, aroma și gustul copilăriei din casa...
Citește mai mult
27 decembrie 2019
Pernuțe crocante sărate cu telemea și semințe
Pernuțe crocante sărate cu telemea și semințe Se fac atât de repede, din numai câteva ingrediente, sunt crocante și merg foarte bine alături de întreaga familie în fața televizorului, înlocuind cu succes popcornul. Cu siguranță...
Citește mai mult
24 noiembrie 2019
Lipie de casă cu mozzarella, unt, usturoi și pătrunjel
Lipie de casă cu mozzarella, unt, usturoi și pătrunjel   Ca mare iubitor de produse de patiserie și panificație, îmi place să mă joc și să testez aluaturi în fel și chip, așa a fost...
Citește mai mult
20 octombrie 2019
Baghete crocante cu telemea și semințe
Baghete crocante cu telemea și semințe Zilele trecute, îmi bate curierul la ușă...surpriză, cei de la Dr Oetker s-au gândit să îmi îndulcească ziua și mi-au trimis un kit cu noile mixuri de bază și...
Citește mai mult
10 octombrie 2019
Pâine - baghetă franțuzească integrală cu lapte și unt
Pâine - baghetă franțuzească integrală cu lapte și unt   Dintotdeauna, mi-a plăcut pâinea franțuzească, așa că m-am pus pe studiat și am tor încercat felurite modelele și tehnici pentru a produce pâine acasă, care...
Citește mai mult
08 septembrie 2019
Brânzoaice sărate - Poale în brâu cu brânză sărată și mărar - Bucte cu brânză și mărar
Brânzoaice sărate - Poale în brâu cu brânză sărată și mărar - Bucte cu brânză și mărar   Indiferent cum le spuneți aceste Brânzoaice sărate - Poale în brâu cu brânză sărată și mărar -...
Citește mai mult
05 august 2019
Cornuri crețe cu telemea, fragede și crocante
Cornuri crețe cu telemea, fragede și crocante   Întotdeauna am fost un mâncăcios, mi-a plăcut să gust din toate, să experimentez gusturi dar și moduri de preparare noi pentru absolut orice mâncare.   Zilele trecute am...
Citește mai mult
24 februarie 2019
Pâine integrală cu semințe, rețetă simplă și rapidă
Pâine integrală cu semințe, rețetă simplă și rapidă   De foarte multă vreme, tot spun că de mâine o să fac pâine în casă, dar tot am amânat, probabil din comoditate, gândindu-mă că nu va...
Citește mai mult
21 ianuarie 2019
Rețetă de pizza, blat crocant și umplutură generoasă
Rețetă de pizza, blat crocant și umplutură generoasă Zilele trecute am vrut să îmi comand câteva pizza pentru prieteni, iar răspunsul a venit promt de la celalalt capăt al firului: “comanda va putea fi livrată...
Citește mai mult
12 noiembrie 2018
Cornulețe sărate umplute cu cabanos și cașcaval
Cornulețe sărate umplute cu cabanos și cașcaval Parcă simt mirosul cozonacilor și al fripturilor care mai de care din fiecare casă pe care o colindam alături de ansamblul meu de suflet, Bănățeana, din Timișoara. În...
Citește mai mult
22 octombrie 2018
Pita de mălai, mălai copt sau mălai dulce, reteta tradițională din Banat
Pita de mălai, un gust și o savoare aparte! Nu pot spune decât ca de când am descoperit-o pur și simplu m-am îndrăgostit iremediabil și nu trece o săptămâna in care sa nu o fac...
Citește mai mult
30 iunie 2018