Cofetarie

Cornulețe fragede cu nucă și magiun
Cornulețe fragede cu nucă și magiun Cornulețele fragede, probabil cel mai iubit și mai pregătit desert al românilor. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, poți face un desert de care să nu...
Citește mai mult
06 ianuarie 2022
Tort rafaello cu cocos și zmeură
Tort Rafaello cu cocos și zmeură Acest tort Rafaello cu cocos și zmeură este atât de delicios și fin, iar Combinația dintre cocos și zmeură este de-a dreptul genială! Totul a pornit de la vestitele...
Citește mai mult
02 octombrie 2020
Prăjitură Boema cu mousse de cafea, rețetă veche de cofetărie
Prăjitură Boema cu mousse de cafea, rețetă veche de cofetărie  Amintirile din vremea copilăriei pe când la Cofetăria Casata găseam cea mai bună Prăjitură Boema cu mousse de cafea m-au făcut azi să o reproduc...
Citește mai mult
23 septembrie 2020
Prăjitura Casino cu mousse de afine, cremă de brânză și glazură oglindă de ciocolată
Prăjitura Casino cu mousse de afine, cremă de brânză și glazură oglindă de ciocolată Azi vă aduc o noutate, Prăjitura Casino cu mousse de afine, cremă de brânză și glazură oglindă de ciocolată Dacă tot...
Citește mai mult
19 iulie 2019
Cremă de brânză din doar 3 ingredinete, pentru prăjituri și torturi
Cremă de brânză din doar 3 ingredinete, pentru prăjituri și torturi   O cremă mai versatilă și mai simplu de făcut nu cred să existe! Se face din doar 3 ingrediente la îndemâna oricui, nu...
Citește mai mult
02 iulie 2019
Chocotorta, prăjitură cu biscuiți de cacao și cremă de brânză cu dulceață de lapte
Chocotorta - prăjitură cu biscuiți de cacao și cremă de brânză cu dulceață de lapte Chocotorta prăjitură cu biscuiți de cacao și cremă de brânză cu dulceață de lapte, un desert argentinian pe bază de...
Citește mai mult
11 ianuarie 2019
Cookies umpluți cu chocolate toffees, crocanți la exterior și umplutură cremoasă
­ Cookies umpluți cu chocolate toffees, crocanți la exterior și umplutură cremoasă Iubesc Cookies-urile făcute în casă, indiferent de forma lor, îmi place textura crocantă la exterior și moale la interior, asta în cazul în...
Citește mai mult
07 octombrie 2018
Cremă de patiserie, făcută în casă, crème patissière / crema pasticcera / pastry cream
Cremă de patiserie, făcută în casă, crème patissière / crema pasticcera / pastry cream, sub diferite denumiri, aceeași cremă de vanilie parte esențială a produselor de patiserie, deci fara dar și poate toți ar trebui...
Citește mai mult
17 august 2018
Șmoară, desert traditional românesc din regiunea Banatului cu influente șvăbești (Kaisersmarrn)
Șmoară, preparat culinar din gastronomia bănățeana, preluat de la șvabii care au locuit la Pesac, denumirea austriaca fiind de Kaisersmarn. Se pregateste un aluat de clătite mai gros si se prajeste în tigaie că si...
Citește mai mult
26 iunie 2018