Aperitive

Cozonac sărat cu brânză și mărar
Cozonac sărat cu brânză și mărar Cine s-ar fi gândit că faci chifle pentru burger și din aproape aceeași compoziție să faci și un Cozonac sărat cu brânză și mărar ? Ei uite că legătura...
Citește mai mult
17 decembrie 2021
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval O rețetă simplă, dar foarte gustoasă de Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval. Acești Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval sunt preferații mei, se fac atât de ușor și...
Citește mai mult
09 decembrie 2020
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească Drobul de miel, un preparat specific sărbătorilor Pascale, rețetă pe care mi-o aduc aminte pas cu pas și nu cred să existe alta mai bună ca și asta....
Citește mai mult
21 aprilie 2020
Lichior de ciocolată - Rețetă delicioasă, simplă și rapidă
Lichior de ciocolată - Rețetă delicioasă, simplă și rapidă Lichior de ciocolată făcut în casă, din ingrediente simple și la îndemâna oricui, desertul ideal după cină sau la un pahar de vorbă între prieteni. Nu...
Citește mai mult
27 decembrie 2019
Chifteluțe la cuptor, rețetă rapidă și sănătoasă
Chifteluțe la cuptor, rețetă rapidă și sănătoasă   Chifteluțe la cuptor, rețetă rapidă și sănătoasă Întotdeauna ne propunem să mâncăm cât se poate de sănătos, însă parcă nu ne iese de fiecare dată așa cum...
Citește mai mult
19 iunie 2019
Covrigi crocanti cu chimen, vin și ulei de măsline
Covrigi crocanti cu chimen, vin și ulei de măsline     Întotdeauna mi-a plăcut să ronțăi câte ceva... nu știu, cred că m-am născut să mănânc, trăiesc să mănânc și pur și simplu iubesc să...
Citește mai mult
06 mai 2019
Sărățele cu telemea, crocante și fragede, rețetă simplă și rapidă
Sărățele cu telemea, crocante și fragede, rețetă simplă și rapidă   Cred că nu există persoană căreia nu îi place să ronțăie ceva sărat, iar dacă este făcut de casă, este și mai bun.   Astăzi...
Citește mai mult
18 februarie 2019
Tartar de vită cu sfeclă coaptă și hrean
Tartar de vită cu sfeclă coaptă și hrean   Tartarul este o carne crudă tăiată cubulețe mici și servită de obicei cu ceapă, capere, galbenus, castraveți murați, sos worchestaire, sos picant, pătrunjel, mustar, unt.   În funcție...
Citește mai mult
03 decembrie 2018
Pogăcele cu jumări și chimen - rețetă ungurească
Pogăcele cu jumări și chimen - rețetă ungurească    Ideale ca și gustare, pogăcele sunt preferate atât de cei mici cât și de cei mari. Făcute după o rețetă ungurească, simplă pe care o poate...
Citește mai mult
28 octombrie 2018
Tartă - Plăcintă cu praz caramelizat și brânză de oaie și bacon
Tartă - Plăcintă cu praz caramelizat și brânză de oaie și bacon Sunt de-a dreptul fascinat de aceste tarte sărate făcute din acest aluat, că le-aș putea mânca oricând. Sunt ușor de făcut și le...
Citește mai mult
16 octombrie 2018
Pate de conopidă coaptă cu fistic - rețetă vegană - rețetă de post
 Pate de conopidă coaptă cu fistic - rețetă vegană - rețetă de post Zilele trecute a venit mama pe la mine, iar ea, de când se știe zilele de miercuri și vineri ține post. Așa...
Citește mai mult
07 octombrie 2018
Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano
Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano Tonul, un pește potrivit pentru o gustare sănătoasă, iar pentru astăzi am ales să fac un delicios pate de ton cu fasole, lămâie și oregano. Nu prea...
Citește mai mult
18 septembrie 2018
Salată de vinete cu lămâie și tahini sau Baba Ghanoush, rețetă turcească renumită
Salată de vinete cu lămâie și tahini sau Baba Ghanoush, rețetă turcească renumită Descoperind bucătăria diversă a culturii turcești, veți găsi rețete autentice și veți afla istoria și tradițiile Turciei dar și alimentele sale. O...
Citește mai mult
14 august 2018
Pită turcească din făină integrală coaptă în tigaie cu usturoi și pătrunjel
Descoperind bucătăria diversă a culturii turcești, veți găsi rețete autentice și veți afla istoria și tradițiile Turciei dar și alimentele sale. O mare parte a călătoriei și a experienței unei noi culturi explorează bucătăria locală....
Citește mai mult
11 august 2018
Afinată de casă, cu gust fin și culoare rubinie
Este sezonul afinelor, moment prielnic pentru a prepara o băutura alcoolica iubita de toți românii. Obținută din doar 3 ingrediente afinata se prepara ușor și cu ingrediente l îndemâna oricui. Îmi aduc aminte de bunica...
Citește mai mult
08 august 2018
Păsulă slăită, fasole bătută, fasole frecată, reteta tradițională din Banat
Ei dragii mei, când vine vorba de păsulă slăită, chiar mi se fac ochii ca la broască când ii inundație! E una din mâncărurile preferate și care îmi aduce aminte de copilărie, de bunici și...
Citește mai mult
29 iunie 2018
Pizza cu cartofi, aluat crocant la exterior și moale la interior, simplu și rapid
O altfel de pizza, cu “aluat” din cartofi, crocant la exterior și moale la interior, pentru o pizza rapida, care nu necesita timp de așteptare pentru dospire. Se face rapid, din cartofi răzuiți și topping...
Citește mai mult
22 iunie 2018
Blini cu crema de branza si somon afumat
Blinile sunt tradiționalele “clătite” rusești, făcute cu precădere din faina alba de grâu, foarte rar din altfel de faina, fiind servite cu smanatana dulce, crema de brânza, unt, caviar ori cu alte toppinguri. Francezii au...
Citește mai mult
11 iunie 2018
Humus cu ciuperci , trufe , chivas si chilli
O minunatie! Am descoperit humusul intr-una din vacantele mele in Turcia si de atunci m-am indragostit de acest preparat iremediabil. Zilele trecute am facut un pate de ciuperci cu somon fume pe bagheta si mi-au...
Citește mai mult
23 aprilie 2018
Biscuiți sărați cu semințe
Bun gasit dragii mei prieteni! Astazi nu vom gati, dar vom coace niste biscuiti crocati si fragezi cu seminte, care merg de minune la o bere, doua, trei :)))))) sau rontai in fata televizorului si...
Citește mai mult
12 februarie 2018