Vinete umplute cu quinoa in năut in stil marocan

Vinete umplute cu quinoa in năut in stil marocan

Rețete Fără Carne 14 iulie 2018
2 p
Porții
15 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Marocana
Masă a zilei: Prânz
Grad dificultate: Ușor
Uneori simțim nevoia sa mâncam și altceva decât carne și produse derivate din carne. Astăzi având o vânată la îndemâna, am zis ca e momentul sa fac o reteta in stil marocan care sa ne încheie ziua. Durează undeva in jur de jumătate de ora și este un deliciu. Ca sa nu mai spun ca este o reteta sănătoasă, cu foarte puțin ulei, deci ideală și pentru cei care țin o dieta “low carb”. Așa ca azi va prezint o reteta de vinete umplute cu quinoa și năut in stil marocan. De ce in stil marocan? Pentru ca din punctul meu de vedere, cele mai bune retete cu vinete sunt cele marocane și Turcești. Dacă ești fan vinete nu ai cum sa nu îndrăgești aceasta reteta.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Vinete umplute cu quinoa in năut in stil marocan
Ingrediente
  • O vânătă mare (aproximativ 600 g)
  • 2 linguri de ulei
  • O ceapa albă mică
  • 2 căței de usturoi
  • Ardei iute după gust
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de quinoa
  • 150 g de năut gata fiert
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 1 lingurița de cumin
  • 1 roșie mare (400 g)
  • Sare după gust
Step by step method
1
Spălam vânata și o taiem in doua pe lung, cu ajutorul unui cuțit vom face niște crestături in vânata, o ungem cu jumătate din uleiul de măsline și ii dam sare. O punem pe o tava de copt și o dam la cuptor la 230 de grade pentru 15-18 minute sau până se înmoaie.
2
Quinoa, înainte de a o fierbe, trebuie sa o spălam, pentru a îndepărta stratul natural de saponină, care poate avea gust de săpun. O strecuram și o dam deoparte.
In timp ce vânata sta la cuptor curățăm și tocam ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Le punem la călit in restul de ulei de măsline.
După ce s-a călit ceapa cu usturoiul adăugăm roșiile concase (fără piele și semințe) și continuam sa călim pana se înmoaie puțin.
Adăugăm năutul și quinoa, sare și piper după gust.
La final punem pătrunjelul tocat mărunt.
3
Întoarcem vinetele cu atenție și fără a le rupe pe cealaltă parte pentru a se scurge.
După ce vinetele s-au scurs, adăugăm umplutura de quinoa și le mai dam la cuptor timp de 5 minute la 180 de grade atât cât sa se împreuneze gusturile.
4
Simplu nu-i așa?! Acum va las sa gatiți. Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...