Vinete la grătar cu feta, roșii, măsline Kalamata și oregano în stil mediteranean

Vinete la grătar cu feta, roșii, măsline Kalamata și oregano în stil mediteranean

Mic dejun 10 septembrie 2018
6 p
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
20 m
Gata în
Bucătărie: Greceasca
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor
Nu știi ce să pregătești ceva rapid, bun și să mai schimbi meniul, atunci îți propun niște Vinete la grătar cu feta, roșii, măsline Kalamata și oregano în stil mediteranean. Gustul vinetelor la grătar cu brânza feta și roșii sunt un deliciu, o combinație perfectă iar măslinele și oregano vin în plus cu savoarea și aroma stilului mediteranean. Îmi plac vinetele gătite sub orice formă, de exemplu aceasta salată de vinete cu lămâie și tahini sau Baba Ghanoush este cea mai bună salata de vinete, iar servită cu o pită tucească din făină integrală este nemaipomenită ori vinetele umplute cu quinoa in năut in stil marocan sunt mâncăruri de care nu mă pot lipsi, pur și simplu ador să le gătesc și să le am pe masă mai ales în perioada verii, asta nu pentru că iarna nu ar fi posibil, pentru că acum găsim mai toate legumele și în sezonul rece. Așadar să purcedem la treabă :)
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Vinete la grătar cu feta, roșii, măsline Kalamata și oregano în stil mediteranean
Ingrediente
  • 1 kg vinete
  • 150 ml ulei de vegetal
  • 300 g brânză feta
  • 500 g roșii proaspete
  • 200 g măsline Kalamata fără sâmburi, dar putem pune și altfel de măsline
  • Câteva fire de oregano proaspăt dar merge și cel uscat dacă nu găsim
  • Sare și piper după gust
Step by step method
1
Spălăm vinetele și le tăiem felii de jumătate de centimetru, la presărăm cu sare și ulei și le lăsăm la temperatura camerei o jumătate de oră ca să se înmoaie puțin.
Le punem pe grătar, la foc mediu până se înmoaie, dar nu este nici o problemă dacă le facem și în tigaie.
2
Tăiem roșiile cubulețe, măslinele le tăiem felii 2-3 dintr-o măslină, feta o rupem.
După ce am copt toate vinetele de distribuim pe farfurii punem roșii, măsline și brânza feta, râșnim piper și deasupra punem frunze de oregano.
Simplu, nu-i așa?! Dar nu vă mai țin de povești, vă las să vă apucați de treabă nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....