Varza dulce călită cu năut și parmezan

Varza dulce călită cu năut și parmezan

Rețete Fără Carne 18 iulie 2018
2 p
Porții
10 m
Timp preparare
25 m
Timp gătire
35 m
Gata în
Bucătărie: Marocana
Grad dificultate: Ușor
Specialistii spun ca în varza albă există o însemnată cantitate de apă, precum şi substanţe tonice: vitamine, glucide si proteine dar si vitamine precum: A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, dar şi săruri minerale: calciu, fosfor, fier cobalt, potasiu, sodiu, fier și iod. Pe lângă faptul va este foarte nutritivă, este folosită și in diferite tratamente: obezitate, ten încărcat, piele îmbătrânită, in scăderea colesterolului, ateroscleroza, constipație, cancer la sân, Infecții respiratorii și multe altele. Varza alături de năut care este o sursa bogata de proteine, si poate înlocui cu succes carnea. Varza dulce călită cu năut și parmezan, este o mâncare sănătoasă recomandată tuturor ce vor sa mănânce sănătos, dar și gustos! Poate fi servita ca atare sau ca acompaniament la o bucata de carne de pui, porc sau chiar vita.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Varza dulce călită cu năut și parmezan
Ingrediente
  • 800 g varza albă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingurița fulgi de chilli
  • 1 lingura cumin
  • 250 g de năut fiert
  • 50 g parmezan răzuit
  • Sare și piper după gust
Step by step method
1
Primul lucru de care ne apucam este varza, pe care o taiem si o punem intr-un castron cu sare. O framantam puțin astfel încât sa se înmoaie și o punem la călit intr-o tigaie încinsă cu ulei de măsline pentru 10 minute la foc moderat, amestecând din când in când.
2
Adăugăm usturoiul tocat mărunt, condimentele și continuam sa gătim timp de încă 10 minute.
3
Punem și năutul in varza, mai fierbem încă 5 minute si totul este gata. Poate fi servita ca atare sau ca și o garnitura acompaniata de o bucata de carne.
Servim cu parmezan răzuit, simplu nu-i așa?
Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...