Varza dulce călită cu năut și parmezan

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 35 mGata in
Print Recipe

Specialistii spun ca în varza albă există o însemnată cantitate de apă, precum şi substanţe tonice: vitamine, glucide si proteine dar si vitamine precum: A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, dar şi săruri minerale: calciu, fosfor, fier cobalt, potasiu, sodiu, fier și iod.
Pe lângă faptul va este foarte nutritivă, este folosită și in diferite tratamente: obezitate, ten încărcat, piele îmbătrânită, in scăderea colesterolului, ateroscleroza, constipație, cancer la sân, Infecții respiratorii și multe altele.
Varza alături de năut care este o sursa bogata de proteine, si poate înlocui cu succes carnea. Varza dulce călită cu năut și parmezan, este o mâncare sănătoasă recomandată tuturor ce vor sa mănânce sănătos, dar și gustos! Poate fi servita ca atare sau ca acompaniament la o bucata de carne de pui, porc sau chiar vita.

Ingredients

Step by step method

  • Primul lucru de care ne apucam este varza, pe care o taiem si o punem intr-un castron cu sare. O framantam puțin astfel încât sa se înmoaie și o punem la călit intr-o tigaie încinsă cu ulei de măsline pentru 10 minute la foc moderat, amestecând din când in când.

  • Adăugăm usturoiul tocat mărunt, condimentele și continuam sa gătim timp de încă 10 minute.

  • Punem și năutul in varza, mai fierbem încă 5 minute si totul este gata. Poate fi servita ca atare sau ca și o garnitura acompaniata de o bucata de carne. Servim cu parmezan răzuit, simplu nu-i așa? Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password