Unt de post - Unt vegan

Unt de post - Unt vegan

Mic dejun 24 noiembrie 2020
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor

Unt de post - Unt vegan

A face unt de post sau unt vegan este mult mai ușor decât a-l face pe cel clasic din smântâna de vacă. Ingredientele sunt simple, specifice acestei perioade pentru cei care țin post și foarte comune pentru vegetarieni.

Procesul de preparare cum spuneam este simplu și nu ai nevoie decât de un blender ceva mai bun pentru a reuși.

Merge foarte bine uns pe pâine, dar și folosit ca înlocuitor pentru alte preparate care în mod normal foloseau untul clasic și chiar pentru prăjituri. Eu abia am făcut chiflele de casă fără frământare și au uns direct pe pâinea caldă, încât ai mei nici nu și-au dat seama că nu e unt...unt. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a fi mai ușor tartinabil e să-l folosești la temperatura camerei. 

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul super simplu de preparare, iar diversitatea în zilele de post, va fi o floare la ureche.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci unt de post - unt vegan?

Ingrediente:

  • 130 g ulei de cocos rafinat
  • 70 ml lapte de soia neîndulcit
  • 50 ml ulei de măsline de bună calitate
  • 1 linguriță de oțet de vin alb
  • 10 g fulgi de drojdie inactivă
  • 5 g sare
  • 1 vârf de cuțit se turmeric (Opțional)

Mod de preparare:

Punem absolut toate ingredientele într-un blender de putere mare.

Mixăm câteva secunde, atât cât să se omogenizeze și să obținem o compoziție lichidă. Nu mixați mai mult, pentru că datorită puterii blenderului se va încălzi și se va tăia.

Atunci când de pe pereții vasului curge compoziția asemeni unui sos și nu se disociază este perfectă.

Dacă totuși ați mixat mai mult decât a fost necesar nu vă faceți griji, lăsați ingredientele să ajungă la temperatura camerei și repetați operațiunea până vă iese. Nu se strică nimic.

Turnați în formele preferate și dați-le la rece pentru o oră după care este gatavde servit sau folosit pentru alte preparate.

Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....