Tort Valentino

Tort Valentino

Desert 14 februarie 2022
10 p
Porții
40 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
70 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Tort Valentino

Simplu, dar foarte gustos și elegant în același timp, acest tort Valentino este dedicat îndrăgostiților dar și celor mai puțini iscusiți într-ale cofetăriei.

Tort Valentino

Când l-am făcut prima dată a fost un eșec total, nu mi-au ieșit nici consistența foilor nici marmorarea frumoasă dar nu m-am lăsat și uite azi vă aduc în atenție unul din cele mai simple și mai rapide torturi din câte am făcut, încât și cel mai neîndemânatic într-ale bucătăriei îi va reuși.

Foarte ușor de făcut atât foile cât și crema. Compoziția de foi se face toată într-un castron si nu ai nevoie de ouăle separate, bătute spumă, torul se înglobează în același vas iar crema de ciocolată la fel. Pentru foi musai veți avea nevoie de un cântar de Bucătărie ca să vă iasă la aceeași grosime.

După cum puteți vedea în cele ce urmează ingredientele sunt simple și sunt convins că fiecare le are în cămara de acasă.

Tort Valentino

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

Poza Instagram

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Cum facem Tort Valentino?

Ingrediente pentru blat:

  • 170 g făină albă tip 000
  • 30 g nucă de cocos
  • 2 ouă mari
  • 80 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 130 g zahăr tos
  • 100 ml lapte
  • 130 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 5 g praf de copt
  • 3 g bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • O picătură colorant alimentar roșu
  • Un praf de sare
  • 50 g nuca coaptă/alune de pădure tocate grosier

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 300 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 300 g ciocolată neagră cu 55% conținut de cacao

Mod de preparare pentru blat:

Tapetăm fundul unei forme pătrate de 20/20 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Într-un castron punem faina cernută împreună cu cocosul, praful de copt, amidonul și le amestecăm.

Într-un bol încăpător punem ouăle împreună cu zaharul și praful de sare. Le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.

Punem ouăle cu zaharul

Încorporăm uleiul, laptele, iaurtul grecesc și omogenizăm.

Încorporăm uleiul, laptele și iaurtul

Adăugăm și amestecul de faină și amestecăm energic să nu se formeze cocoloașe.

Adăugăm amestecul de faină

Împărțim compoziția în 2 părți egale iar într-una adăugăm o picătura de colorant alimentar de culoare roșie și omogenizăm.

Adăugăm o picătura de colorant

Ambele compoziții atât cea albă cât și cea roz le împărțim în 3 părți egale, astfel încât să facem 3 foi combinate.

Punem câte o lingură de aluat când din cel roz când din cel alb si continuăm până terminăm câte o parte din fiecare compoziție.

Punem câte o lingura de aluat

Nivelăm și dăm la cuptor pentru 5-7 minute sau până se rumenește ușor. Le scoatem pe un grătar și le lăsăm să se răcească.

Nivelăm și dăm l cuptor

Mod de preparare pentru crema de ciocolată:

Punem smântâna într-o crăticioară și o înfierbântăm, adăugăm ciocolata și o lăsăm 2-3 minute după care o omogenizăm. Dăm la rece pentru o oră.

Tort Natacha cu cremă de ciocolată albă, piure de caise și ganache de ciocolată

Scoatem compoziția de ciocolată de la frigider și cu ajutorul unui robot de bucătărie, o batem astfel încât să obținem o cremă aerată (aproximativ plus-minus 30 de secunde). Nu batem mai mult că riscăm să se taie.

8130FD5C-F961-469B-89B9-07B3633A0C8C.jpeg

Asamblare:

Scoatem 100 g din cremă afară și o dăm deoparte, iar restul împărțim în 3 părți egale.

Punem un blat, o parte de cremă, iar blat, cremă, blat și îmbrăcăm totul în crema rămasă.

Punem un blat, crema

Distribuim nuca/alunele de pădure tocate și decorăm cu crema rămasă. Dăm la rece până a doua zi 😍

Tort Valentino Spor la treabă și să vă fie de folos!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...