Tort Olivia cu banane unt de arahide și ciocolată

Tort Olivia cu banane unt de arahide și ciocolată

Desert 20 februarie 2019
20 p
Porții
55 m
Timp preparare
25 m
Timp gătire
80 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Medium

Tort Olivia cu banane și cremă de unt de arahide cu ciocolată

Senzație acest Tort Olivia cu banane, unt de arahide și ciocolată, musai trebuie să-l încerci! 😍😍😍 Povestea acestei prăjituri este una scurtă și ușor amuzantă. O persoană slăbuță, dar cu voința mare m-a contactat pentru crearea unui meniu personalizat, care urma să o ajute la creșterea masei musculare, având în vedere că a început să se antreneze și la sală. Așadar pentru un mic dejun am gândit o rețetă cu unt de arahide și banane, iar in acel moment, că doar mă știți că sunt un mare iubitor de dulce, s-a aprins un beculeț și ideile pentru această prăjitură au venit din mers. Știam ce vreau să iasă, știam ce vreau să conțină și am reușit să creez ceea ce sper să vă tragă cu ochiul și să încercați și dumneavoastră! Combinația de ciocolată-unt de arahide-banane este genială, cel puțin eu aș mânca ceva de genul în fiecare zi, fără îndoială! 😂😂😂 Numele e de la sine înțeles, Olivia fiind prietena care mi-a cerut ajutorul pentru crearea meniului. Ce a ieșit? Haideți să consultăm lista ingredientelor și modul de preparare! 😊 Alte prăjituri și torturi încercate și apreciate de cititori: Prăjitură After Eight cu ciocolată si cremă de mentă, rețeta aici: Tort de ciocolată cu zmeură și mascarpone, rețeta aici: Chocotorta, prăjitură cu biscuiți de cacao si cremă de dulceață de lapte cu branză, rețeta aici: Tort Natacha, cu cremă de ciocolată albă, piure de caise și ganache de ciocolată, rețeta aici: 

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face tort Olivia cu banane unt de arahide și ciocolată

Ingrediente Pentru blat:
  • 450 g zahăr tos
  • 1/2 linguriță sare
  • 220 g iaurt
  • 110 ml ulei vegetal
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 250 g făină albă
  • 80 g cacao de bună calitate
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe rase de bicarbonat 
  • 60 ml apă fierbinte
Pentru crema de unt de arahide: 
  • 110 g unt cu minim 80% grăsime
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 500 g unt de arahide
  • 100 g arahide coapte tocate mărunt 
  • 4 banane
Pentru ganache
  • 300 ciocolată 50% cacao
  • 350 ml frișcă naturală din lapte  
Pentru decor
  • 50 g ciocolată cu minim 50% cacao
  • 50 g unt
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 120 g unt de arahide
  • Arahide pentru decor
Mod de preparare tort Olivia cu banane, unt de arahide și ciocolată Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Pentru blat:  Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul.  Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul, uleiul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.  Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei spatule.  Punem un ibric cu apă să fiarbă, măsurăm 60 de ml și turnăm peste compoziție amestecând rapid, dar nu prea mult, atât cât să obținem o compoziție omogenă.  Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem  22-25 de minute sau până trece testul scobitorii. După coacere, scoatem afară tava și o lăsăm să se răcească în tavă. După ce s-a răcit, întoarcem blatul cu fața în jos și dezlipim ușor hârtia de copt. Tăiem blatul în 4 felii.  Pentru crema de unt de arahide: Punem untul la temperatura camerei cu zahărul pudră și spumăm cu ajutorul unui robot de bucătărie. Adăugăm untul de arahide și smântâna pentru frișcă și batem in continuare până obținem o cremă fină și aerată. Adăugăm arahidele tocate mărunt și amestecăm ușor.  Pentru ganache:  Aducem smântâna în punctul de fierbere și o dăm jos de pe foc, adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm. Dăm ganache-ul la rece, pentru o oră.  Scoatem ganache-ul de la rece și îl spumăm cu ajutorul unui robot de bucătărie, pentru câteva secunde. Mare atenție, nu bateți prea mult că se va tăia.  Pentru decor: Punem la topit untul cu ciocolata, le adăugăm într-un castron alături de untul de arahide și omogenizăm. Adăugăm smântâna pentri frișcă și batem până obținem o cremă fină și aerată.  Asamblare: Punem un blat, 2 banane tăiate longitudinal în 4, o treime din crema de unt de arahide, al doilea blat, jumătate din ganache-ul de ciocolată spumat, al treilea blat, celelalte 2 banane rămase tăiate longitudinal, iar o treime din crema de unt de arahide și ultimul blat. Amestecăm ganache-ul rămas și crema de unt de arahide și îmbrăcăm părțile exterioare și deasupra tortul.  Ornăm cu crema obținută pentru decor și arahide. Spor la treabă și poftă bună! 😊👍🎂
Tips & tricks
Dimensiune tavă: 33/45 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...