Tort Kinder Pingui, rețetă simplă și rapidă

Tort Kinder Pingui, rețetă simplă și rapidă

Desert 23 iulie 2019
8-10 p
Porții
100 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
120 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Categorie: Desert
Grad dificultate: Medium

Tort Kinder Pingui, rețetă simplă și rapidă

Faimosul desert azi se transformă într-un tort Kinder Pingui, așteptat de toată familia.

Iacă a venit și vremea lui Kinder Pingui, de această dată sub formă de tort de care pot spune că sunt foarte încântat, foi fine de pandișpan cu cacao, cremă de mascarpone și glazură crocantă de ciocolată.

Mulți copii dar și adulți sunt de-a dreptul fermecați de prăjiturica Kinder Pingui, iar printre aceștia mă număr și eu, nu știu de ce...cred că pur și simplu datorită fineții, că efectiv se topește în gură și probabil a faptului că sunt un mare fan al ciocolatei.

Pot spune că în viziunea mea acestea ar trebui să fie ingredinetele pentru prăjitura Kinder Pingui și cam așa ar trebui să arate. Se face mult mai ușor ca alte rețete, nu necesită foarte multă dibăcie și experiențe vaste în cofetărie iar ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Cum să faci acest tort Kinder Pingui?

Ingrediente Pentru blat:

  • 4 ouă
  • Un praf de sare
  • 125 g zahăr tos
  • 80 g făină albă
  • 40 g cacao de bună calitate
  • 60 ml ulei de floarea soarelui

Ingrediente Pentru cremă:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g smântână pentru frișcă din lapte
  • 100 g zahă pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie

Ingrediente Pentru stratul de ciocolată:

  • 100 g Nutella

Ingrediente Pentru glasat:

  • 200 g ciocolată fondantă
  • 20 g unt
  • 1 linguriță cu vârf de zahăr pudră

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Amestecăm cacaua cu făina și o dăm deoparte.

Punem ouăle întregi într-un castron încăpător și le batem bine cu un praf de sare până lasă valuri consistente la suprafață. Adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până se topește.

Adăugăm uleiul și batem ușor până se încorporează.

Punem și făina amestecată cu cacaua și cu ajutorul unei spatule o încorporăm cu mișcări ușoare de jos în sus.

Turnăm într-o tavă rotundă și dăm la cuptor 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii. Îl lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt, după care îl scoatem afară și îl lăsăm să se răcească.

Dacă blatul a crescut cu umflătură la mijloc, tăiem capacul blatului astfel încât să obținem un blat uniform cu înălțimi egale, fără umflatura de deasupra lui rămasă de la copt.

Pentru crema de mascarpone:

Punem toate ingredientele într-un castron de sticlă de preferat, la rece, cu excepția zahărului pudră. Ele trebuie să fie musai reci, altfel riscați ca crema să se taie și să aveți bătăi de cap după.

Scoatem castronul din frigider, adăugăm și zahărul pudră și cu ajutorul unui robot de bucătărie batem crema, până se întărește și lasă valuri frumoase la suprafață. Musai trebuie să fiți atenți să nu o bateți prea mult ca să nu se taie. O dăm la rece.

Pentru stratul de ciocolată:

Cu ajutorul formei în care am copt blatul trasăm diametrul pe o tavă tapetată cu folie alimentară și întindem crema de ciocolată pe care o punem la congelator pentru minim 15 minute sau până se congelează total. Dacă aveți un inel detașabil puteți să îl așezati pe folia alimentară și să întindeți crema de ciocolată în interiorul lui.

Pentru glasat:

Punem ciocolata cu untul și zahărul pudră pe bain marie și le topim.

Asamblare:

Punem un blat, jumătate din crema de mascarpone, discul de ciocolată, a doua jumătate de cremă și închidem cu celalalt blat.

Tort Kinder Pingui, rețetă simplă și rapidă

Dăm la rece pentru o oră.

Turnăm ciocolata și o intindem uniform. Dăm din nou la rece pentru jumătate de oră.

Tăiem cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire, deși ideal ar fi ca glazura de ciocolată să crape ca la celebrul baton Kinder Pingui. Pentru ornat eu am pus câțiva fulgi de cocos și prajitura originală din pachețele.

Tips & tricks
Dimensiune tavă rotundă cu diametrul de 22 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...