Tort Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao

Tort Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao

Desert 18 ianuarie 2021
12 p
Porții
60 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
100 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Medium

Tort Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao

Astăzi dăm o nouă identitate prăjiturii cu suc de portocale sub forma și denumirea de Tort Fanta cu blaturi umede de cacao și cremă de brânză, inserție de jeleu de portocale. Îmi aduc aminte cu drag și cu nostalgie de prăjitura Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao. De fiecare dată, fără excepție, aveam porțiile stabilite dinainte, asta pentru că copii fiind mereu ne “băteam” pe această delicatesă. Gust ușor dulce acrișor al cremei de brânză în combinație cu blatul cu cacao, este perfecțiunea unui desert răcoritor și sățios în același timp. Era una din cele mai populare, odată cu apariția băuturii cu același nume. Rețeta o am din caietul mamei, care și ea o are de la tanti Florica, o prietenă de familie. Este ușor de făcut și destul de ieftină, din câteva ouă, făină, niște brânză și suc de portocale iese minunea numită Fanta. Tort Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face prajitura Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao Ingrediente pentru blat:
  • 6 ouă
  • 110 g făină albă
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 140 g zahăr tos
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • Un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
  • 900 g brânză dulce de vaci grasă
  • 300 g unt
  • 300 g zahăr tos
  • 20 g zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la o lămâie
Ingrediente pentru discurile cu jeleu de portocale:
  • 300 ml fanta sau suc de portocale (eu am pus doar suc de portocale proaspăt stors, dar puteți combina cu suc din comerț sau doar suc din comerț.
  • 80 g zahăr tos
  • 20 g praf de budincă vanilie
  • 10 g amidon
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
Ingrediente pentru jeleul de portocale:
  • 600 ml fanta sau suc de portocale (eu am pus doar suc de portocale proaspăt stors, dar puteți combina cu suc din comerț sau doar suc din comerț.
  • 80 g zahăr tos
  • Un plic de 50 g de budincă de vanilie
  • 10 g amidon
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  Mod de preparare tortul Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao: Pentru discurile cu jeleu de fanta: Înfoliem cu grijă să scoatem tot aerul din interiorul a două farfurii cu diametrul de 18 cm. Infolierea farfuriei Punem toate ingredientele într-o crăticioară și fierbem la foc mediu amestecând încontinuu până dispare culoarea tulbure și devine translucidă. Reducem focul la minim și mai fierbem 1 minut. Turnăm compoziția în mod egal pe cele 2 farfurii, acoperim ci o folie și dăm la rece. Musai trebuiesc răcite complet ca să puteți să le manevrați mai târziu. Turnarea jeleului Mod de preparare pentru blat:  Preîncălzim cuptorul la 175 de grade. Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună intr-un alt bol. Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le batem până se spumează. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat.

Turnăm compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai batem ușor, până se încorporează.

Adăugăm și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de Silicon amestecăm încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.

Turnăm într-o tavă rotundă tapetat pe fund cu hârtie de copt. Coacem 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii. Turnarea blatului Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt. După aceea scoatem afară blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească. Mod de preparare pentru cremă: Punem toate ingredientele într-un castron și le batem până se spumează și obținem o consistență cremoasă a brânzei.

Asamblare Tort Fanta

Tăiem capacul blatulului, pentru a-l îndrepta, că la copt face o mică burtă, apoi îl tăiem în două părți egale. Punem o bucată de blat într-un inel sau în forma în care am copt blatul, turnăm 1/4  din cremă peste blatul rece, apoi una dintre jeleuri, iar 1/4 din cremă, blat, cremă, jeleu și ultima parte de cremă, nivelăm și dăm la frigider. Aranjarea jeleului Facem și celalalt jeleu de portocale, folosind aceeași metoda ca mai sus, îl dăm jos de pe foc și o lăsăm să se tempereze după care o turnăm peste crema de brânză. Turnarea jeleului Dăm din nou la frigider pentru 3 ore sau peste noapte, după care putem tăia și servi, asta în caz că mai aveți răbdare.
  1. Tort Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao
Simplu, rapid și gustoooos! Așadar, spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...