Tort de post cu ciocolată, unt de arahide și zmeură

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -10 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Tort de post cu ciocolată, unt de arahide și zmeură

Un Tort de post cu ciocolată, unt de arahide și zmeură vă va face postul mai dulce și mai ușor din toate punctele de vedere. 

Poate sună ciudat, dar niciodată nu m-am gândit că poate fi o combinație atât de bună și de reușită între ciocolată, zmeură și untul de arahide, dar mi-am zis că încercarea moarte nu are și nu a avut deloc, ba dincontră un succes răsunător! Blat pufos și moale, umed și ciocolatos, dulceață de zmeură și cremă de ciocolată cu unt de arahide, sună bine, nu?!

Rețeta acestui blat umed de ciocolată de post e atât de simplă, încât ai nevoie de câteva ingrediente accesibile pe care le vei găsi și la magazinul de la colțul blocului, 2 castroane, o tavă de copt și un cuptor! După cum puteți vedea și în fotografii este atât de uniform, cu bule mici și dese, perfect aș putea spune!

Dulceața de zmeură nu este neaparat nevoie să o ai în cămară, pentru că acum găsim zmeură proaspătă dar și congelată pe tot parcursul anului și o poți face pe moment! Eu sincer în ultima vreme o cam fac atunci când am nevoie, odată din lipsa spațiului, iar in cealaltă ordine de idei ca să o am mereu proaspătă!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și veți obține un tort de post cu multă cicolată, zmeură și cremă cu unt de arahide.

Cum facem Tort de post cu ciocolată, unt de arahide și zmeură

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g făină albă
  • 40 g cacao
  • 7 g bicarbonat de sodiu
  • 370 ml lapte de soia/cocos/migdale
  • 80 g ciocolată cu minim 70% cacao fără lapte (vegana)
  • 60 ml ulei vegetal
  • 150 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 50 g miere de albine

Ingrediente pentru cremă:

  • 125 ml lapte de soia/cocos/migdale
  • 50 g zahăr tos
  • 130 g ciocolată neagră cu minim 70% cacao fără lapte (vegana)
  • 80 g unt cremos de arahide
  • 1/2 lingură extract de vanilie
  • 150 g dulceață de zmeură/vișine/afine/caise

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă rotundă cu fund detașabil de 22-24 cm cu hârtie de copt.

Punem toate ingredinetele uscate (făină, cacao, bicarbonat de sodiu) într-un castron și le amestecăm.

Într-o crăticioară punem 70 de ml de lapte din cantitatea totală și îl punem la înfierbântat, adăugăm ciocolata și lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.


Într-un alt castron punem restul de 300 de ml de lapte, zahărul, mierea, uleiul, praful de sare și extractul de vanilie, omogenizăm până se topește zahărul.

Adăugăm compoziția de ciocolată în castronul cu ingredinetele umede și omogenizăm după care încorporăm și ingredientele uscate.

Amestecăm bine și turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem aproximativ 50 de minute sau până trece testul scobitorii.

După ce îl scoatem din cuptor îl lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt, după care îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească bine, după care poate fi tăiat.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem laptele cu zahărul la înfierbântat, după care adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute și omogenizăm.

 

Punem untul de arahide peste compoziția de ciocolată și amestecăm energic pentru a obține o cremă fină și omogenă. Dăm la rece pentru 30 de minute.

Asamblare:

Dacă blatul a crescut cu o burtă prea înaltă, se poate decupa ușor astfel încât să obținem un blat cât de cât uniform. Tăiem blatul în 2 părți egale.

Scoatem crema de la frigider și o amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule, atât cât să fie omogenă.

Ungem primul blat cu o treime din cantitatea totală de dulceață, punem o jumătate din cantitatea de cremă, venim cu celalalt blat uns cu o a doua treime din dulceață de zmeură și îl punem cu partea unsă deasupra cremei unse pe primul blat.


Întindem și ultima parte de dulceață peste al doilea blat, punem și ultima jumătate de cremă și întinde ușor cu ajutorul unei spatule. Am ornat cu zmeură și l-am pus la frigider până a doua zi. 

Tăiem rece a doua zi și servin la temperatura camerei. Simplu, rapid și foarte, foarte gustos, dar nu vă mai rețin, vă las să vă apucați de treabă, așadar, spor și poftă bună!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Tips & variations

  • Diametru tavă de copt: 22 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password