Tort de post cu căpșuni și cremă de caju

Tort de post cu căpșuni și cremă de caju

Desert 21 aprilie 2021
12 p
Porții
30 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
80 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Medium

Tort de post cu căpșuni și cremă de caju

  Azi vă propun desert special, aniversar și special, Tort de post cu căpșuni și cremă de caju, potrivit atât pentru zilele de post, vegetarieni și nu numai. Tort de post cu căpșuni și cremă de caju

Poate sună ciudat, dar niciodată nu m-am gândit că poate fi o combinație atât de bună și de reușită între ciocolată, căpșuni și crema de caju, dar mi-am zis că încercarea moarte nu are și nu a avut deloc, ba dincontră un succes răsunător! Blat pufos și moale, umed și ciocolatos, dulceață de căpșuni și cremă de brânză vegană din caju, sună bine, nu?!

Tort de post cu căpșuni și cremă de caju

Rețeta acestui blat umed de ciocolată de post e atât de simplă, încât ai nevoie de câteva ingrediente accesibile pe care le vei găsi și la magazinul de la colțul blocului, 2 castroane, o tavă de copt și un cuptor! După cum puteți vedea și în fotografii este atât de uniform, cu bule mici și dese, perfect aș putea spune!

Tort de post cu căpșuni și cremă de caju

Dulceața de căpșuni nu este neaparat nevoie să o ai în cămară, pentru că acum găsim căpșuni proaspete dar și congelate pe tot parcursul anului și o poți face pe moment! Eu sincer în ultima vreme o cam fac atunci când am nevoie, odată din lipsa spațiului, iar in cealaltă ordine de idei ca să o am mereu proaspătă!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și veți obține un tort de post cu multă ciocolată, căpșuni și cremă de brânză de post din caju.

Tort de post cu căpșuni și cremă de caju

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem acest tort de post cu căpșuni și cremă de caju

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g făină albă
  • 40 g cacao
  • 7 g bicarbonat de sodiu
  • 370 ml lapte de soia/cocos/migdale
  • 80 g ciocolată cu minim 70% cacao fără lapte (vegana)
  • 60 ml ulei vegetal
  • 150 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 50 g miere de albine

Ingrediente pentru cremă:

  • 400 g caju crud pus la hidratat peste noapte
  • 70 g miere
  • 2-3 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • 100 ml lapte de migdale/orez/soia
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200 g dulceață de căpșuni (să fie groasă)

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g ciocolată cu 70% conținut de cacao fără lapte(vegană)
  • 100 ml lapte de cocos/orez/soia etc
  • 200 g căpșuni proaspete

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă rotundă cu fund detașabil de 22-24 cm cu hârtie de copt.

Punem toate ingredinetele uscate (făină, cacao, bicarbonat de sodiu) într-un castron și le amestecăm.

8AB83C24-5B60-4D9F-83B9-B9ACD18793C9.jpeg

Într-o crăticioară punem 70 de ml de lapte din cantitatea totală și îl punem la înfierbântat, adăugăm ciocolata și lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.

8CE358EC-BFC9-4F2D-A50C-A72AD35D6704.jpeg

Într-un alt castron punem restul de 300 de ml de lapte, zahărul, mierea, uleiul, praful de sare și extractul de vanilie, omogenizăm până se topește zahărul.

B7CA1F5D-8439-4E67-9A98-1F0BB9721032.jpeg

Adăugăm compoziția de ciocolată în castronul cu ingredinetele umede și omogenizăm după care încorporăm și ingredientele uscate.

9C8508B6-CAB8-4A12-BDED-BF14D0CE2A90.jpeg

C3998691-1E3C-48C0-8BD0-87B833CFF8B5.jpeg

Amestecăm bine și turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem aproximativ 50 de minute sau până trece testul scobitorii.

CA8B6276-2668-4640-95E6-5EB68F165DEE.jpeg

După ce îl scoatem din cuptor îl lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt, după care îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească bine, după care poate fi tăiat.

Mod de preparare pentru crema de caju:

Punem într-un blender caju-ul hidratat împreună cu mierea, sucul de lămâie, laptele, extractul de vanilie, sarea și mixăm până obținem o cremă fină și omogenă.

Mod de preparare pentru glazură:

Punem laptele la înfierbântat iar când dă în clocot, oprim focul și punem ciocolata îl el. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm până obținem o consistență omogenă.

Asamblare:

Cu ajutorul unui cuțit subțire cu dinți tăiem capacul( umflătura) blatului și îl îndepărtăm. Apoi îl tăiem circular în 2 părți egale.

Taiem capacul

Așezăm pe un platou o bucată de blat, ungem cu jumătatea de dulceață de căpșuni, apoi jumătate din crema de caju, al doilea blat și repetăm operația.

Turnăm crema

Turnăm glazura deasupra și o nivelăm.

Turnăm glazura

Dăm la rece pentru minimum 3 ore sau peste noapte... ar fi ideal. Iar de aici vă spun să vă fie de folos și poftă bună!

Tort de post cu căpșuni și cremă de caju
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...