Tort de clătite cu mere caramelizate, alune de pădure coapte și sos caramel

Tort de clătite cu mere caramelizate, alune de pădure coapte și sos caramel

Desert 14 septembrie 2018
12 p
Porții
30 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Categorie: Desert
Grad dificultate: Medium
Avem anul acesta mere din plin, așa că trebuie să ne punem mintea la contribuție! Ieri eram prin livada de meri unor prieteni când deodată mi-o venit ideea să fac mere caramelizate cu nuci, dar dacă eu mă complic, parcă nu sunt eu, așa că am luat o plasă mare de mere și am dat fuga acasă. Pe drum m-am tot gândit ce să fac cu ele, pentru că marmeladă de mere fără amidon produs natural 100%  mi-am făcut, așa că am zis ca o sa fac un tort de clătite cu mere, alune de pădure coapte și sos caramel. Zis și făcut, dar mai am încă mai bine de jumătate de plasă, așa că o să fac o peltea de mere, iar cu ce rămân, mă mai gândesc :) Tot din mere am mai făcut o tartă sărată cu mere caramelizate, o rețetă rapidă, ușoară și extrem de delicioasă. Cum se face un tort de clătite cu mere, alune de pădure coapte și sos caramel: Ingrediente pentru aluatul de clătite 500 ml lapte 4 ouă mari 50 g unt Un praf de sare 10 g zahar vanilat 500 g făină Ingrediente pentru umplutura de mere și alune de pădure coapte: 3 kg de mere verzi 100 g unt 200 g zahăr 150 g alune de pădure coapte/nuci/migdale/etc Ingrediente pentru sosul caramel: 150 g zahăr 115 unt 100 ml smântână cu 32% grăsime Mod de preparare clătite: Punem ingredinetele umede care trebuie să fie la temperatura camerei într-un castron, le batem bine și adăugăm restul ingredientelor după care omogenizăm pentru a nu rămâne cocoloașe. Din aluatul obținut coacem 15-20 de foi în funcție de mărimea tigăii. Mod de preparare umplutura de mere: În timp ce se coc clătitele curățăm merele de coajă, le scoatem casa semințelor și le tăiem felii de aproximativ 3 mm grosime. Încingem o tigaie în care punem untul cu zahărul, adăugăm și merele și dăm focul pe tare până scade tot sucul rămas și încep a se carameliza. Le dăm deoparte să se răcească. Facem asta în 2-3 tranșe ca să putem gestiona merele și să nu le rupem. Mod de preparare sos de caramel: Pentru caramel vom pune zahărul într-o oală, iar când s-a topit și capătă o culoare auriu-roșcată, reducem focul la minim, adăugăm untul, amestecăm bine până se încorporează, apoi punem smântâna și mai fierbem 1-2 minute. Asamblare tortului: Asamblăm astfel tortul: punem o foaie de clătită, ungem cu caramel, presărăm alune de pădure tocate grosier, felii de mere, iar foaie de clătită și tot așa până terminăm compozițiile și foile de clătite. Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...