Tort cu pere și cremă de vanilie cu frișcă

Tort cu pere și cremă de vanilie cu frișcă

Desert 19 noiembrie 2022
12
Porții
40 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
70 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: -
Grad dificultate: Mediu

Tort cu pere și cremă de vanilie cu frișcă 


Un desert splendid cu multe pere, blat de cacao însiropat și cremă de vanilie cu frișcă ușor de pregătit cu putine ingrediente la îndemâna tuturor. 

Aromat și gustos cu un strat generos de pere coapte în combinație cu crema de vanilie este pur și simplu un desert care va fi apreciat chiar și de cel mai mofturos dintre dumneavoastră. 

Modul de preparare este foarte ușor doar că va trebui să respectați fiecare pas pentru o reușită garantată. 

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și pentru modul de preparare.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Tort cu pere și cremă de vanilie cu frișcă
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
  • 4 ouă
  • 80 g făină albă
  • 30 g cacao de bună calitate
  • 140 g zahăr tos
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • Un praf de sare
Ingrediente pentru stratul cu pere
  • 2,5 kg pere
  • 150 g zahăr tos
Ingrediente pentru crema de vanilie cu frișcă
  • 500 ml lapte
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 6 gălbenușuri
  • 60 g amidon de porumb
  • 150 g zahăr tos
  • 5 g gelatină
  • 25 ml apă rece
  • 300 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 50 g zahăr pudră
Mod de preparare pentru stratul de pere
1
Curățăm perele, le scoatem casa semințelor, partea lemnoasă care merge spre coadă si fundul acesteia exact așa cum se vede în fotografie.
2
Tăiem felii subțiri perele si le alternăm în straturi cu zahărul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt de 24 cm.

Le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru o oră si jumătate. Ele vor lăsa zeamă, dar nu vă speriați e ceva normal. După trecerea timpului lăsați să se tempereze exact așa în tava în care s-au copt.
Mod de preparare pentru blat
1
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.
Tapetăm o tavă rotundă de cuptor de 24 de cm cu hârtie de copt.
Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună într-un bol.
2
Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le batem până se spumează.
1
Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat.
2
Turnăm compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai batem ușor, până se încorporează.
3
Adăugăm și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de Silicon amestecăm încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.
4
Turnăm într-o tavă rotundă tapetat pe fund cu hârtie de copt. Coacem 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt. După aceea scoatem afară blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.
1
Punem gelatina la hidratat în apa rece.
2
Punem 400 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul.
Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte.
3
Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușuri și amestecăm energic.
Turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.
4
O dăm jos de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei amestecând din când în când pentru a nu face pojghiță.
Încorporăm gelatina hidratată și topită amestecând rapid să nu se facă cocoloașe. Apoi încorporăm treptat și frișca în crema de vanilie, amestecând ușor cu ajutorul unei spatule. Oprim 7-8 linguri din cremă și o dăm deoparte, o vom folosi la final.
1
Răsturnăm blatul peste stratul de pere, îndepărtăm hârtia de copt.
2
Luăm o tavă rotundă cu diametrul de 26-28 cm cu margine și răsturnăm astfel încât să avem perele sus și blatul jos. Astfel blatul se va însiropa de la sucul extra lăsat de pere.
Punem un inel în jurul blatului cu pere și strângem bine astfel încât să se uniformizeze. Turnăm crema, o nivelăm
3
Cele 7-8 linguri le punem într-un sac cu forma rotundă și ornăm tortul. Eu am mai pus câteva felii de pere uscate. Dăm la rece pentru a doua zi, după care tăiem și servim. Spor la treabă și să vă fie de folos
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...