Tort cu mere și cremă de vanilie cu mascarpone

Tort cu mere și cremă de vanilie cu mascarpone

Desert 05 octombrie 2022
8-10
Porții
60 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
120 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: Prânz
Grad dificultate: Ușor

Tort cu mere și cremă de vanilie cu mascarpone


Categoric cel mai bun tort cu mere și cremă de vanilie cu mascarpone din câte am mâncat și făcut vreodată.

Deși la prima vedere pare destul de complicat nu este deloc, doar că necesită să respectați câțiva pași întocmai. Chiar dacă pare un tort destul de elevat și greu de preparat ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor, așa că nu vă faceți griji de costuri.

Crema fină de vanilie cu mascarpone și merele ușor caramelizate alături de un blat cu nucă sint combinațiile perfecte pentru un desert spectaculos și plin de arome de toamnă. 

Așadar acum vă invit a rămâne alături pentru lista ingredientelor dar si a modului de preparare pas cu pas pentru o reușită garantată.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Tort cu mere și cremă de vanilie cu mascarpone
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
  • 4 albușuri
  • 1 prăfoșenie sare
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g faină albă tip 000
  • 100 g nucă măcinată
  • 40 g nucă tocată grosier
Ingrediente pentru stratul de mere
  • 1,5 kg mere gata curățate fără coajă și fără cotor
  • 100 g zahăr tos
Ingrediente pentru crema de vanilie
  • 300 ml lapte cu 3,5% lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 35 g amidon alimentar
  • 100 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 250 g mascarpone
Ingrediente pentru asamblare și finisare
  • 1 măr
  • 70 g caramel
Mod de preparare pentru stratul de mere
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi cu hârtie de copt și punem un inel de 22 cm. Tăiem merele felii cât putem de subțiri și le așezăm straturi intermitente cu zahărul pe hârtia de copt.
Transferăm merele aranjate cu grijă intr-o tavă rotundă cu același diametru, apoi îndepărtăm inelul. Dăm la cuptor acoperit cu un capac pentru o oră. Ar cam trebui să se înmoaie și să se unească feliile de mere. În cazul in care nu sunt suficient de legate le mai lăsăm 10-15 minute. Scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru blat
1
Într-un castron amestecăm făina cu nuca măcinată și nuca tocată grosier.
Tapetăm fundul unei tavi de cuptor cu hârtie de copt.
2
Batem albușurile spumă cu praful de sare iar când lasă forme ușoare la suprafață adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem până obținem o spună fermă iar zahărul este complet topit.
3
Încorporăm în două tranșe amestecul de nuci cu făina și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule cu mișcări largi până se omogenizează.
4
Turnăm intr-o formă cu diametrul de 22 de cm pe tava tapetată cu hârtia de copt și dăm la cuptor pentru 15-18 minute (180 grade) sau până trece testul scobitorii. Transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de vanilie cu mascarpone
1
Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu 100 ml de lapte, amidonul și dăm deoparte.
2
Punem laptele cu zahărul, extractul de vanilie intr-o crăticioară și când începe să clocotească adăugăm în for subțire compoziția de gălbenușuri amestecând încontinuu până se îngroașă. Dăm deoparte și amestecăm ocazional până se răcește pentru a nu face pojghiță.
3
Când s-a răcit Încorporăm mascarponele treptat și amestecăm până obținem o cremă fină și lucioasă
Asamblare și finisare
1
Curățăm mărul de coajă și semințe, îl tăiem în 8 felii pe care le punem împreună cu sosul caramel intr-o crăticioară la foc mic pentru 7-8 minute. Nu trebuie să le fierbeți mai mult să nu se înmoaie foarte tare. Lăsăm să se răcească complet.
2
Răsturnăm blatul peste compoziția de mere și inversăm astfel încât merele să fie deasupra. Dezlipim cu grijă hârtia de copt.
3
Turnăm crema peste mere si o nivelăm. Dăm la rece.
4
Punem merele deasupra, opțional frișcă și sâmburii de nucă. Să aveți poftă bună!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...