Tort cu lămâie, afine și crema de brânza

Tort cu lămâie, afine și crema de brânza

Desert 26 iulie 2018
16 p
Porții
20 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
80 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor
Un deliciu de vara, un tort cu afine, lămâie și crema de brânza, desertul care va intra la inimile tuturor. Acest tort de lămâie cu afine este încărcat de afine și fiecare mușcătura are gust de afina suculentă și aromă proaspătă de lamaie. Acesta este tortul meu preferat pentru zilele fierbinți de vara. Îmi place să am rețete ca asta care se fac repede și sunt perfecte pentru compania neplanificată dar și pentru pofta de dulce. Mirosiți blatul acestui tort, în timp ce este încă puțin cald și nu veți avea cuvinte, doar efecte sonore ... mmm! Această prăjitură de lămâie si afine este perfect satisfăcătoare pentru cel mai exigent pretentios intr-ale dulciurilor. Este umed, pufos cu gust de brioșă cu afine sau al unui chec proaspăt scos din cuptor.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Tort cu lămâie, afine și crema de brânza
Ingrediente
Pentru blat
  • 230 g unt
  • 250 g zahar alb
  • 100 g zahar brun
  • 4 oua
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 350 g faina albă + 30 g pentru afine.
  • 1 lingura praf copt
  • 240 ml lapte bătut/iaurt gras/kefir
  • 2 lămâi atât coaja cât și sucul
  • 250 g afine
  • Un praf de sare
Pentru crema
  • 230 g unt minim 80% grăsime
  • 500 g crema de brânza, eu am folosit Philadelphia
  • 400 g zahar pudra
  • 50 ml smântâna pentru frisca
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Un praf de sare
Step by step method
1
Pentru început ne apucam de blat: intr-un bol vom pune untul la temperatura camerei pe care il spumăm pana se deschide la culoare, adăugăm ambele tipuri de zahar și batem pana se omogenizează.
Adăugăm extractul de vanilie, ouale pe rând și batem in continuare pana se încorporează bine ouale și se topește zaharul.
2
Separat vom amesteca ingredinetele uscate: faina, praf copt și sarea și le turnam peste compoziția de unt, amestecam pana se încorporează și faina, finalul rezultând o compoziție spumoasa și legată.
3
Adăugăm coaja, zeama de lămâie și iaurtul ( eu am folosit kefir) si amestecam cu grija până se omogenizează compoziția. Mare atenție nu bateți cu mixerul, riscați sa se branzeasca, eu am pățit-o! 😂😂😂
Amestecam afinele cu cele 30 de grame de faina, turnam in aluat și cu ajutorul unei spatule vom incorpora și afinele.
Punem intr-o tava de copt și dam
La cuptor pentru 50-60 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitori.
Îl scoatem din cuptor și îl lăsam sa se răcească la temperatura camerei, apoi îl punem in frigider sa se răcească bine de tot ca sa îl putem tăia mai ușor. Eu am folosit o tava rotundă cu diametrul de 22 cm.
4
Crema: Punem untul intr-un castron la temperatura camerei, îl batem un minut, apoi adăugăm zaharul pudra și batem pana se dizolva. Punem crema de brânza, smântâna pentru frișcă, extractul de vanilie și sarea. Și batem pana rezulta o crema pufoasa și omogena.
5
Taiem blatul in 3 părți egale. Împărțim și crema in 3 părți egale și ungem doar interioarele blatului astfel: blat, crema, blat, crema, blat și iar crema.
Ornamentam cu afine și felii de lămâie.
Simplu, nu-i așa? Hai spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...