Tort budincă de orez cu fructe de pădure – rețetă ideală pentru cei mici

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -6-8 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 1:30 hTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Tort budincă de orez cu fructe de pădure – rețetă ideală pentru cei mici

Cui nu-i place orezul cu lapte?! Oar dacă mai aduci și ceva îmbunătățiri, va fi preferat în egală măsură atât de cei mici cât și de cei mari. Îmi aduc aminte cum măsura bunica orezul și laptele pentru a ne face micul dejun. Îl mâncam fierbinte, că nu apuca să se răcească, puneam doar dulceață deasupra sau scorțișoară și micul dejun era gata.

Astăzi m-am gândit să încerc să fac o budincă de orez sub formă de tort, pe care vroiam să o tai în 2 și să pun un strat de dulceață, însă am renunțat, este atât de fragil încât nu se poate tăia și cu siguranță se va rupe. Numa bine de la copt marginea a rămas oarecum mai înaltă decât mijlocul și așa că am pus dulceața deasupra, fructele și am dat bătaie la servit!

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul de preparare și magia copilăriei vă va învălui într-o idee nouă de budincă de orez.


Deasemeni dacă doriți ceva mai rapid puteți încerca orezul cu lapte și mere caramelizate, reteta detaliată aici sau click pe fotografie.

Cum se face tortul de budincă de orez cu fructe de pădure – rețetă ideală pentru cei mici

Ingrediente:

  • 250 g orez cu bob rotund
  • 1,250 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 150 g unt cu minim 82% grăsime
  • 4 ouă mari sau 5 mai mici
  • 200-250 g zahăr tos, în funcție de cât de dulce vă place
  • Un praf de sare
  • 150 g dulceață de zmeură/căpșuni/vișine/etc
  • 150-200 g fructe proaspete

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă rotundă de cuptor cu unt si pesmet, dar merge foarte bine și într-o tavă pătrată ori dreptunghiulară. (26 cm diametru) 

Punem laptele într-o oală încăpătoare la fiert, când da în clocot, adăugăm orezul și fierbem la foc mic, aproximativ 30-35 de minute, amestecând ușor din când în când să nu se prindă. Știm că este suficient de fiert în momentul în care boaba de orez este complet hidratată. Adăugăm untul și îl lăsăm să se răcească complet.

Separăm ouăle și batem albușurile cu un praf de are până formează ușoare valuri la suprafață. Adăugăm zahărul treptat și batem în continuare până se topește zahărul și obținem o bezea lucioasă.

În compoziția rece de orez adăugăm gălbenușurile, amestecăm până se încorporează.

Adăugăm și o treime din cantitatea totală de spumă și omogenizăm ușor cu ajutorul unei spatule.

Turnăm compoziția de orez peste spuma de albus rămasă și încorporăm ușor cu mișcări de sus în jos.

Turnăm compoziția în tava tapetată cu pesmet și o dăm la cuptor pentru 40-45 de minute sau până rămâne suficient de fermă iar deasupra prinde o culoare rumenă. Scoatem tava afară și o lăsăm să se răcească complet, după care o transferăm pe un platou de servit.

Ungem suprafața prăjiturii cu dulceața aleasă, distribuim uimniform fructele și putem servi. Simplu, gustos și aspectuos! Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password