Tort Bounty, fără coacere

Tort Bounty, fără coacere

Desert 07 februarie 2020
12 p
Porții
20 m
Timp preparare
5 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor

Tort Bounty, fără coacere

 

Pasionații de cocos și ciocolată, pot spune că și-au găsit desertul perfect! Umplutură generoasă și cremoasă de cocos, blat de biscuiți cu ciocolată și glazură de ciocolată...deja am salivat prea mult 😂😂😂

Ideea a venit din dorința de a face ceva la rece și să meargă repede cu ingrediente la îndemâna oricui, dar care să fie prezentabil, gustos și ușor de făcut.

Vă mărturisesc umplutura de cocos este ceea ce îmi place cel mai mult la acest desert, probabil că Bounty e unul din gustările mele preferate, ori poate că îmi place foarte mult și cocosul, l-as putea mânca și pe pâine :))

După cum puteți vedea, veți găsi pe site-ul meu o mulțime de deserturi care conțin ciocolată sau cocos sau chiar ambele, dacă este posibil.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare pentru a obține cel mai delicios tort Bounty, fără coacere.

Cum se face Tortul Bounty fără coacere:

Ingrediente pentru blatul de biscuiți:

  • 300 g biscuiți Zdrobiți
  • 100 g ciocolata neagră
  • 50 g unt
  • 160 ml lapte

Ingrediente pentru crema de cocos

  • 700 g lapte
  • 150 g zahar tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 100 g griș de grâu
  • 200 g cocos
  • 120 g unt

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 smântână dulce
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 50 ciocolată neagră

Mod de preparare pentru blatul de biscuiți:

Într-un robot de bucătărie zdrobim biscuiții lăsând ușoare sfărmuri.

Înfierbântăm laptele și adaugăm ciocolata cu untul. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic pentru omogenizare.

Adăugăm compoziția de ciocolată cu unt peste biscuiții zdrobiți, omogenizăm cu ajutorul unei spatule.

Punem compoziția de biscuiți într-o tavă rotundă cu diametrul de 22 de cm și o nivelăm cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule. O dăm la frigider.

Mod de preparare pentru crema de cocos

Până se răcește blatul, puneți laptele cu zahărul și extractul de vanilie la fiert, iar când dă în clocot adăugați grișul în ploaie, amestecând încontinuu și fierbeți încă 3-4 minute la foc mic din momentul în care a început să clocotească, după adăugarea grișului.

Încorporăm și fulgii de cocos în compoziția de griș și mai fierbem un minut.

Adăugăm untul în crema fierbinte și amestecăm energic pentru încorporarea lui.

Turnăm compoziția de cocos peste blatul de biscuiți și dăm deoparte.

Mod de preparare pentru glazură:

Punem smântâna la înfierbântat, oprim focul și adăugăm ciocolata în ea, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.

Turnăm și nivelăm glazura peste compoziția de cocos și lăsăm să se răcească la temperatura camerei după care o băgăm la frigider pentru minim 2 ore sau chiar peste noapte (ar fi ideal 🤪🤪🤪)

Eu am decorat cu batoane Bounty, dar puteți decora cu ceea ce vă place. E extrem de simplu, dar trebuie să vă înarmați cu răbdare, pentru că va trebui să se răcească treptat după care mai trebuie să stea și la rece. Eu îl fac de cu seara și a doua zi este perfect!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...