Tocăniță de pipote

Tocăniță de pipote

Rețete Cu Carne 25 martie 2022
3 p
Porții
20 m
Timp preparare
70 m
Timp gătire
90 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Lunch
Grad dificultate: Ușor

Tocăniță de pipote

O tocăniță de pipote ca la mama acasă niciodată nu aș putea refuza.

Tocăniță de pipote

O mâncare atât de simplă, dar atât de gustoasă și de ușor de făcut cu ingrediente puține dar și foarte ieftine este potrivită pentru orice moment al zilei. Nu știu, eu pur și simplu aș putea-o mânca de la mic dejun până la cină.

Poate fi asociată cu aproape orice fel de garnitură de la cartofi piure, paste, orez sau chiar pâine și o salată.

Această mâncare îmi aduce aminte de copilărie și era una din mâncărurile după care eram tare înnebunit, gustul unic și dulceața cărnii este absolut fabuloasă.

Acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Tocăniță de pipote

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

Cotlet de porc dulce acrișor cu ananas și legume

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum faci cea mai bună tocăniță de pipote?

Ingrediente:

  • 250 g ceapă albă
  • 250 g ardei gras roșu/capia
  • 70 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 800 g pipote
  • 50 g pastă de tomate
  • Sare și piper după gust
  • 2-3 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță fulgi de chilii (Opțional)
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul și ardeiul gras. Le tocăm mărunt.

Tocăm pătrunjelul mărunt.

Punem ceapa, usturoiul, ardeiul gras la călit în ulei și puțină sare până se înmoaie.

Punem ceapa cu ardeiul și usturoiul

Adăugăm pipotele iar dacă avem si inimi printre ele, le tăiem în două, exact ca in fotografie. Călim până se deschid la culoare.

Adăugăm pipotele Călim pana se albește carne

Punem apă atât cât să acopere carnea si fierbem la foc mic în jur de o oră sau până se înmoaie bine carnea.

Punem apa

Când carnea este fiartă, adăugăm pasta de tomate, fulgii de chilii, sare sare și piper după gust. Mai fierbem 10-12 minute la foc mic și este gata.

Adăugăm păstăile tomate

Eu le-am servit cu niște paste pe care le-am tras în puțin ulei și adăugat pătrunjel.

Tocăniță de pipote
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Friptură de curcan cu gutui la tavă
Friptură de curcan cu gutui la tavă De departe una din cele mai bune și mai gustoase fripturi de sezon aș putea spune. Gust Sărat, dulce, acrișor o combinație excelentă!...
Sărmăluța Uriașă
Sărmăluța Uriașă Pentru că planul de acasă nu se prea potrivește cu cel din târg înloc de câteva sarmale am făcut sărmăluța Uriașă. Nici nu apuc să spun tot cuvântul...
Pui umplut cu clătite a la Joana
Pui umplut cu clătite a la Joana Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de...