Tocană de cartofi - mâncare de cartofi de post

Tocană de cartofi - mâncare de cartofi de post

Rețete Fără Carne 18 ianuarie 2021
4-6 p
Porții
20 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Garnitura
Grad dificultate: Ușor

Tocană de cartofi - mâncare de cartofi de post

  Cea mai bună tocană de cartofi pe care am mâncat-o vreodată e cea pe care o făcea buna mea a bună, așa cum îi spuneam noi. Tocană de cartofi - mâncare de cartofi de post

Pentru ea zilele de post de peste an și posturile erau sfinte și nu concepea să gătească de dulce, indiferent cine îi intra în casă. Îi omenea cu tot ce avea, însă din mâna ei in zilele de post nu vedeai nimic care să conțină carne, lapte sau orice altceva de dulce.

Printre mâncărurile de post, Tocana de cartofi era cea mai prezentă și era atât de bună și arăta într-un fel de-ți venea să o mănânci cu ochii. Mereu era servită cu murături sau salate de sezon. Am făcut-o de atâtea și atâtea ori, și cu paste, ba chiar i-am adus uneori i-am adăugat și carne sau am servit-o alături de o pâine caldă, bine scăldată în sos.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare simplu și rapid.

  Tocană de cartofi - mâncare de cartofi de post Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci cea mai gustoasă Tocană de cartofi - mâncare de cartofi de post

Ingrediente:

  • 1 ceapă albă mărișoară sau 2 mai mici
  • 150 g ardei gras roșu
  • 50 ml ulei vegetal
  • 1,5 kg cartofi
  • 1 lingură de boia
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa și ardeiul, apoi le spălăm și le tocăm mărunt.

Într-o oală punem ceapa, ardeiul, uleiul, puțină sare și le călim la foc mediu pentru câteva minute până se înmoaie.

Calirea legumelor

În timp ce se călește ceapa cu ardeiul, curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem cuburi mai măricele decât cartofii nature.

Adăugăm cartofii peste ceapă, mai lăsăm 1-2 minute.

Adăugarea cartofilor

apoi adăugăm boiaua, apă cât să acopere cartofii și sare.

Adăugarea apei

Fierbem la foc potrivit pentru 20-25 de minute după care adăugăm pasta de tomate, foaia de dafin și piperul, apoi mai fierbem câteva minute până se leagă sosul și cartofii sunt fierți.

Adăugăm pasta de rosii

Tocăm și pătrunjelul mărunt, pe care îl presărăm deasupra. Servim cu muraturi sau ardei iute, dar merge la fel de bine și cu smântână pentru cei care nu țin post.

Tocană de cartofi - mâncare de cartofi de post
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...