Tiramisu Oreo, cu biscuiți și cremă de mascarpone cu frișcă

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Tiramisu Oreo, cu biscuiți și cremă de mascarpone cu frișcă

Nu cred să exista vreun om căruia să nu-i placă biscuiți Oreo, prin urmare azi facem un delicios Tiramisu Oreo, cu biscuiți și cremă de mascarpone cu frișcă

 

O idee genială, rapidă și foarte gustoasă. Combinația celebrilor biscuiți Oreo cu cremă de mascarpone cu frișcă, a venit ca unsă. Am zis să înlocuiesc pișcoturile Savoiardi cu biscuiții ca doar nu are ce să fie rău și tare bine am făcut, gustul de cacao îmbinat cu crema fină de mascarpone este extraordinară. 

Aș putea spune că este mult mai bună decât combinația clasică, odată pentru că eu sunt un mare fan al ciocolatei, dar și pentru feedback-ul primit de la cei care l-au degustat. 

Este o rețetă simplă, rapidă și poate fi făcut chiar și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei 😉 

Haideți să vedem lista ingredientelor și modul de preparare. 

Tiramisu cu afine și căpșuni, detaliile rețetei pas cu pas aici:

Tiramisu clasic, rețeta originală – italienească fara frișcă, detalii aici: 

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face Tiramisu Oreo cu biscuiți și cremă de mascarpone cu frișcă

Ingrediente:

  • 48 biscuiți Oreo 
  • 750 g mascarpone
  • 500 ml smântână naturală penttu frișcă 
  • 200 ml cafea 
  • 1 linguriță esență migdale
  • 120 g zahăr pudră
  • Cacao pentru pudrat 

Mod de preparare: 

Vom avea nevoie de o tavă mai înaltă de 25/20 cm.

Într-un castron punem mascarponele cu zahărul pudră și batem cu ajutorul unui robot de bucătărie până se omogenizează. 

Adăugăm frișca rece și batem în continuare până la suprafața bolului se formează valuri. 

Asamblare:

Împărțim vizual crema de mascarpone în 3 părți astfel: 2 părți de câte 30% și una de 40%  (de două ori câte 400 g și restul de 500 g) 

Punem un strat de 400 g de cremă, întindem uniform, adăugăm jumătate din biscuiți înmuiați în cafea, venim cu al doilea strat de 400 g de cremă, cealaltă jumătate de biscuiți, ungem cu cremă atât cât să acopere biscuiții.

Restul de cremă o punem într-un sac cu șpriț și ornăm partea superioară a prăjiturii. 

Presărăm cacao și dăm la rece până a doua zi. Simplu, rapid și gustos! Dar nu vă mai rețin, vă las să vă apucați de treabă, poftă bună! 

Comments (2)

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password