Tiramisu cu fructe de pădure

Tiramisu cu fructe de pădure

Desert 29 septembrie 2022
16 p
Porții
40 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Italiană
Masă a zilei: Prânz
Grad dificultate: Ușor

Tiramisu cu fructe de pădure


Azi facem cel mai bun Tiramisu cu fructe de pădure și o cremă fină de mascarpone cu ouă bătute pe abur și frișcă. Un deliciu de sărbătoare.

Un desert rapid și foarte ușor de pregătit, poate chiar mult mai rapid decât multe alte deserturi. Pe lângă toate astea crema și pișcoturile alături de fructele de pădure se îmbină perfect. Tot ceea ce aveți nevoie pentru acest tort sunt niște ouă, zahăr, mascarpone și cafea, iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos. Și ca să îi citez pe prietenii mei “este cel mai bun tiramisu mâncat vreodată de noi” 

Așadar din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor puteți obține un desert care poate fi pregătit atât în varianta de prăjitură cât și de tort. Tot ceea ce trebuie să faceți e să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului explicat pas cu pas în cele ce urmează.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și a modului de preparare explicat pas cu pas :) 

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Tiramisu cu fructe de pădure
Ingrediente
Ingrediente:
  • 36 pișcoturi Savoiardi
Ingrediente pentru cremă
  • 4 ouă
  • Un praf de sare
  • 250 g zahăr tos
  • 500 g mascarpone de bună calitate
  • 200 g smântână pentru frișcă din lapte
Ingrediente pentru stratul de fructe de pădure
  • 800 g fructe de pădure (dacă sunt printre ele și căpșuni, să le tăiați bucăți mici)
  • 250 g zahăr tos
  • 150 g amidon alimentar de porumb
  • 100 ml apă
Ingrediente pentru însiropat
  • 15 g cafea solubilă
  • 300 ml apă
  • 50 ml lichior de migdale( eu am folosit Disaronno)
Mod de preparare pentru cremă
1
Într-un castron punem ouăle împreună cu zahărul și praful de sare. Punem castronul pe un vas cu apă astfel încât fundul castronului să nu atingă apa. Pornim focul și batem până se îngroașă sau până ajunge la 67 de grade Celsius.
Lăsăm să se tempereze ușor după care adăugăm mascarponele și mixăm până se omogenizează. O dăm la rece.
2
Batem smântâna pentru frișcă până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, și nici nu va arăta ca frișca vegatală.
3
Încorporăm frișca bătută în crema de mascarpone cu ajutorul unei spatule și cu mișcări ușoare.
Mod de preparare pentru stratul de fructe de pădure:
1
Dizolvăm amidonul in apă.
2
Într-un vas punem fructele de pădure împreună cu zahărul la foc mic până începe să lase sucul iar când începe să clocotească adăugăm treptat amidonul până obținem o compoziție similară dulceții. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească, amestecând din când în când.
Asamblare
1
Dizolvăm cafeaua în apă.
2
Însiropăm jumătate din pișcoturi și le punem pe o tavă cu margini sau într-o formă dreptunghiulară. Nu le scufundați foarte tare, atât cât să le băgați în cafea.

Punem jumătate din cantitatea de fructe de pădure și nivelăm.

Turnăm jumătate din crema de mascarpone.

Iar pișcoturi înmuiate, restul de compoziție de fructe de pădure și cantitatea de cremă rămasă. Dăm la rece musai pentru 6-8 ore chiar și 12 ar fi ideal :)
3
Tăiem și servim.
Comentarii
Andreea21 octombrie 2022
Chef help please, crema de mascarpone cu oua a ieșit cam moale, ce ii pot face, momentan o am la frigider. Nu am adăugat încă frișcă, oare se mai întărește după aceea? Mulțumesc mult.
Chef Tomescu admin 09 noiembrie 2022
Cam moale iese :)
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...