Tiramisu clasic - rețetă italianească fără frișcă

Tiramisu clasic - rețetă italianească fără frișcă

Desert 18 octombrie 2018
12 p
Porții
20 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Tiramisu clasic - rețetă italianească fără frișcă

Tiramisu clasic, cu pișcoturi însiropate în cafea, cu o cremă de mascarpone este desertul iubit de cei mici până la cei mari! Potrivit pentru orice fel de petrecere sau de ce nu pentru o zi obisbuită, fiind un desert simplu de făcut, fără coacere și fără prea multe ingrediente. Sursa de inspirație este Giallo Zafferano, păstrând rețeta aproape intactă,  pe care din motive lesne de înțeles am adaptat-o necesităților mele. Adică în loc de ouăle crude bătute, eu am ales să le bat pe aburi și aproape am dublat cantitatea de cafea, pentru că îmi place a fi mai bine însiropat. Din motive de a crește volumul de cremă, multă lume pune frișcă bătută, însă fără, este mult mai gustos. Alte rețete apreciate și încercate de cititori: Tiramisu Oreo, cu biscuiți si cremă de mascarpone, detalii aici:  Tiramisu cu afine si capsuni, detalii rețetei aici:  Ingrediente tiramisu clasic - rețetă italienească fără frișcă:
  • 500 g mascarpone
  • 300 g pișcoturi Savoiardi
  • 220 g oua (4-5 buc)
  • 100 g zahar
  • 500 ml cafea
  • Cacao pentru pudrat deasupra
Mod de preparare tiramisu - rețetă italieneasca fără frișcă Punem ouăle împreună zi zahărul și le batem pe bain marie până se ingroasă. Mare atenție fundul castronului nu trebuie să atingă apa! Punem mascarponele într-un castron și îl amestecăm ușor, ca să fie mai cremos, adăugăm treptat crema de ouă, până o încorporăm pe toată. Crema trebuie să fie lejeră, ușor tartinabilă. Dacă este prea tare adăugăm câteva linguri de lapte, astfel încât să obținem o cremă omogena și fină. Eu am pus aproape 50 de ml. Întindem jumatate din pișcoturi înmuiate în cafea, jumătate din cremă, restul piscoturilor înmuiate în cafea și cea de-a doua jumătate de cremă. Pudrăm cu cacao și dăm la rece până a doua zi. Tiramisu - rețetă italianească fără frișcă, simplu, gustos și mereu dorit atât de cei mici cât și de cei mici! Spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...