Tartă tatin cu pere și migdale

Tartă tatin cu pere și migdale

Desert 07 aprilie 2021
8 p
Porții
15 m
Timp preparare
45 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Tartă tatin cu pere și migdale

Păi se poate ca să nu facem noi această tartă tatin cu pere și migdale măcar o dată pe lună?! Mai ales acum când cu ajutorul prietenilor de la Kitchen Shop putem să achiziționăm felurite forme de ceramică!

Tartă tatin cu pere și migdale

Și pentru că prietenii mei de la KitchenShop mi-au făcut cadou o tavă “Tarte Tatin” super mișto, am zis să fac și eu si în același timp să renunț la tava mea de odinioară.

Produsele Emile Henry, din tipuri speciale de ceramica – Flame®, HR® (High Resistance) si BBQ® (Barbeque), fabricate integral manual după metode traditionale, spun o frumoasă poveste de familie, o poveste a tradiției și a calității începută în Franța anului 1850.

Clădită din pasiune și din dragoste pentru arta îmbinării pământului cu focul – pentru arta ceramicii, mica îndeletnicire a familiei Henry s-a transformat, în timp, într-o afacere prestigioasă cu recunoaștere internațională, datorită faptului ca vasele de gătit si vesela produse de aceasta companie se disting prin calitate, utilitate, aspect si rezistență, fiind fără dubiu o marcă a bunului gust si a eficienței.

Dispunând în prezent de 4 ateliere cu 200 de Meșteri artiști aflați într-o continuă cercetare și perfectare, Emile Henry oferă la nivel global posibilitatea gătitului în stilul franțuzesc rafinat, cu ajutorul produselor ce se remarcă prin calități cu totul aparte: rezistența la socuri mecanice (nu se ciobesc si nici nu se zgârie usor, permițând tăierea directă pe vase), rezistența termică (se pot pune direct din frigider in cuptorul încins), rezistența la temperaturi ridicate fără a suferi vreo deteriorare (până la 270°C la produsele pentru cuptor si pana la 500°C la produsele din ceramica BBQ ®), aspect elegant și stilat (într-o varietate de culori care se păstrează intacte în timp), dimensiuni calculate si forme special gândite pentru gătitul eficient și pentru potențarea la maxim a gustului mâncării.

Datorită modului de fabricare a ceramicii, de ardere în doua etape – la 900°C și apoi la 1150°C, produsele Emile Henry nu numai că se pliază admirabil tuturor tipurilor de gătit, dar sunt si 100% sigure pentru păstrarea alimentelor (nu conțin metale nocive), pot fi spălate cu ușurintă manual sau la mașina de spălat vase și pot fi folosite cu succes și în cuptorul cu microunde.

Eu deja am gătit în ele și pot spune că sunt foarte încântat de calitatea lor, dar și de felul cum s-au comportat atât la copt cât și la mașina de spălat vase.

O puteți comanda și dumneavoastră aici, iar dacă vă grăbiți în luna Martie a acestui an, aveți o reducere semnificativă de 35%.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și a modului de preparare.

Tartă tatin cu pere și migdale

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem această delicioasă Tartă Tatin cu pere și migdale?

Ingrediente:

  • 6-7 pere de preferință medii
  • 150 g zahăr tos
  • 100 g unt cu minim 80% grăsime
  • 30 ml Cointreau (lichior)
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • 30 g fulgi de migdale copți
  • 450 g aluat foitaj
  • Un praf de sare
  • Frunze de busuioc

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Coacem pentru 3-4 minute fulgii de migdale și îi dăm deoparte.

Pentru început vom pune zahărul la caramelizat pe foc mediu și doar scuturăm ușor tigaia atât cât să se omogenizeze.

Punem zaharul la caramelizat

Adăugăm untul și amestecăm până se omogenizează și se dezlipește tot zahărul caramel de pe pereții acesteia.

Adăugăm untul

Adăugăm lichiorul și zeama de lămâie și lăsăm să se tempereze.

Adăugăm lichiorul

Între timp curățăm perele de coajă, le tăiem jumătăți și scoatem casa semințelor cu ajutorul unei lingurițe sau al unei ustensile speciale pentru înlăturat cotoarele fructelor.

Scoatem casa semintelor

Turnăm 3/4 din compoziția de caramel în tavă, aranjăm perele cu scobitura în sus și turnăm restul de sos peste pere. Dăm deoparte.

Aranjam perele și turnăm diferența de sos

Întindem aluatul foitaj astfel încât să obținem un diametru cu 1,5 cm mai mare decât baza de sus a formei de tartă. Luăm o farfurie și decupăm cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și bine ascuțit.

Decupăm aluatul

Punem aluatul deasupra perelor și întepăm din loc în loc. Dăm la cuptor pentru 40-45 de minute sau până se rumenește frumos.

Tartă tatin cu pere și migdale

Lăsăm Tarta să se tempereze ușor, apoi o răsturnăm pe un platou, presărăm fulgii de migdale și frunzele de busuioc. Și tare mă bucur de tăvile de ceramică de le Emile Henry pentru sunt de foarte bună calitate și această tavă tatin are și platou pe care poți răsturna liniștit Tarta.

Tartă tatin cu pere și migdale

Asta a fost pentru astăzi, de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă  bună.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Chef Tomescu admin 09 noiembrie 2022
24 cm
Mada19 octombrie 2022
Buna ziua, ce dimensiune are tava? Multumesc :)
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...