Tartă rapidă cu piersici

Tartă rapidă cu piersici

Desert 22 septembrie 2022
12
Porții
15 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
55 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: Prânz
Grad dificultate: Ușor

Tartă rapidă cu piersici


Această Tartă rapidă cu piersici este atât de gustoasă și aromată încât un așa deliciu nu are cum să fie refuzat de cineva.

Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, o formă de tartă, un mixer și un cuptor. 

Rezultatul cu siguranță va fi unul extraordinar iar aprecierile vor fi pe măsură!

Eu fac tarta aceasta de foarte multă vreme, uneori o fac cu mere, alteori cu vișine, cirese, caise sau orice alt fruct pe care îl am la îndemână.

Pe lângă faptul ca se face foarte ușor, este și economicoasă și toți ai mei o apreciază foarte mult! 

Piersicile caramelizate au venit ca o completare dar vă asigur că este alegerea potrivită și reușită pentru această tartă!

Urmează lista ingredientelor și modul de preparare pas cu pas, astfel încât și celui mai neîndemânatic într-ale ale bucătăriei îi va reuși!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Tartă rapidă cu piersici
Ingrediente
Ingrediente
  • 3 ouă întregi
  • 130 g unt
  • 70 g iaurt
  • 160 zahăr tos + 2 linguri pentru deasupra, eu am folosit brun
  • 220 făină albă
  • coaja de la o lămâie
  • 1 praf de copt
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată (Opțional)
  • 50 g fulgi de migdale
  • Un praf de sare
  • 4-5 piersici mai tari
Pentru piersicile caramelizate:
  • 4-5 piersici nu prea moi
  • 2-3 linguri de zahăr tos
  • 30 g unt cu 80% grăsime
Mod de preparare pentru tartă
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol amestecăm făina cu praful de copt.
Topim untul pe bain marie, atât cât să fie moale, nu cald.
Curățăm piersicile de casa semințelor, le taiem felii de 5-6 milimetrii.
2
Punem ouăle împreună cu sarea și zahărul într-un bol și le batem până se spumează bine.
3
Adăugăm untul și batem ușor.
4
Punem și restul ingredientelor și mai batem ușor aproximativ 1 minut până compoziția devine uniformă și cremoasă
5
Turnăm aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și punem piersicile circular în aluat și le apăsăm până la fundul tăvii, presărăm scorțișoara pudră, zahărul tos/brun, fulgii de migdale și dăm la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade sau până trece testul scobitorii.
Mod de preparare pentru piersicile caramelizate
1
Spălăm piersicile și le tăiem felii de 4-5 milimetrii grosime, le adăugăm împreună cu zahărul într-o tigaie încinsă în care am topit untul. Sotăm 3-4 minute după care dăm deoparte.
2
Tăiem tarta rece cu un cuțit bine ascuțit sau cu unul pentru pâine și este gata de servit cu piersicile caramelizate.

Spor la treabă și poftă bună! :)
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Plăcintă cu mere cala McDonalds
Plăcintă cu mere cala McDonalds   Vă asigur că după ce veți testa această rețetă nu veți mai cumpăra plăcinta cu mere din vitrina McDonalds-ului ci o veți face acasă....
Tiramisu cu fructe de pădure
Tiramisu cu fructe de pădure Azi facem cel mai bun Tiramisu cu fructe de pădure și o cremă fină de mascarpone cu ouă bătute pe abur și frișcă. Un deliciu...
Choux a la creme cu cacao și cremă de vanilie
Choux a la creme cu cacao și cremă de vanilie  Categoric cel mai bun desert este acest choux a la creme cu cacao și cremă de vanilie. Fin, elegant iar...