Tartă portugheză cu migdale caramelizate

Tartă portugheză cu migdale caramelizate

Desert 29 ianuarie 2020
12 p
Porții
15 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Portugheza
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Tartă portugheză cu migdale caramelizate

 

Vai, câte aș putea spune despre aceasta tartă, în primul rând am descoperit-o în insulele Azore, eram cazat la un hotel care servea la micul dejun această tartă. M-am îndrăgostit iremediabil de ea, încât dimineața eram primul ca să prind tarta întreagă și să mănânc cât de mult din ea.

Apoi am început să o caut prin oraș și cum prânzul și cina erau mereu prin alte locații, și nu știu dacă vă vine să credeți, alegeam restaurantul în funcție de disponibilitatea acestui desert. 😂😂😂

Mărturisesc că după 12 zile am venit acasa cu câteva kilograme în plus, dar nu îmi pare rau deloc, mi-am făcut poftele și de ce m-as chinui și în concediu să țin dietă sau să mănânc cu restricție, ar fi păcat să nu te bucuri de produsele locale.

Una dintre Legende, spune că migdalele au ajuns în Portugalia, datorită unui prinț arab, care a semănat migdale pentru soția sa care a ratat zăpada și prin înflorirea migalelor să dea impresia de câmpuri albe, asemănătoare unor straturi de zăpadă.

Cum se face Tarta portugheză cu migdale caramelizate

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 50 g zahăr tos
  • 115 g unt topit
  • 1/2 linguriță sare
  • 180 g făină

Ingrediente pentru compoziția de migdale:

  • 220 g zahăr tos
  • 160 g unt
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 220 g fulgi de migdale
  • Un praf de sare

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Într-un bol punem oul, zahărul, extractul de vanilie, sarea și le batem până se topește zahărul.

Adăugăm untul topit și-l încorporăm în compoziția de ou.

 

Cu ajutorul unei spatule de silicon încorporăm și făina. Vom obține un aluat destul de moale, ușor manevrabil.

Punem aluatul într-o formă de tartă cu diametrul de 25 de cm, facem o bordură de 1 cm înălțime și îl aplatizăm cu mâna.

Băgăm tava la cuptor pentru 12-15 minute sau până se rumenește ușor.

Mod de preparare pentru compoziția de migdale:

Într-o crăticioară punem laptele, extractul de vanilie, zahărul, untul, praful de sare și le punem pe foc.

Când a început să clocotească și zahărul este topit adăugăm fulgii de migdale și mai fierbem 5 minute amestecând încontinuu. Trebuie să obținem o compoziție destul de închegată, de culoarea mierii.

Turnăm compoziția peste tartă și băgăm din nou la cuptor pentru încă 12-15 minute.

sau până se rumenește și prinde culoarea chihlimbarului.

Scoatem tava din cuptor și o lăsăm 2-3 minute în tava în care s-a copt după care o scoatem din tavă pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet.

Poate cea mai simplă tartă pe care am făcut-o vreodată.m, însă cu siguranță cea mai bună tartă cu migdale.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...