Tartă din fulgi de ovăz și cremă de ciocolată cu cocos

Tartă din fulgi de ovăz și cremă de ciocolată cu cocos

Desert 24 aprilie 2020
12 p
Porții
30 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Tartă din fulgi de ovăz și cremă de ciocolată cu cocos

Simplă, rapida și foarte gustoasă, Tarta cu cremă de ciocolată și cocos se face în mai puțin de o oră, însă răbdarea ne este pusă la încercare după pregătirea ei, asta pentru că va trebui să stea la frigider pentru câteva ore înainte de a o servi.

Cu un exterior crocant ar tartei și cu două creme fine și gustoase, în combinația ciocolată - cocos, va fi un succes apreciat cu precădere de cei care preferă aceste doua ingrediente și nu numai. Gândul și aromele mă duc la batoanele Bounty și cum sunt preferatele mele și acest desert pot spune că a intrat în lista celor favorite.

Se face din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, iar manopera poate finrealizata și de către cel mai neîndemânatic într-ale bucataritului și îi va reuși, tot ceea ce trebuie să facă e să respecte cantitatea ingredientelor și modul de preparare.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare iar familia, prietenii sau  invitații dumneavoastră cu siguranță se vor bucura de un desert extraordinar.

Ingrediente pentru tartă:

  • 1 ou întreg
  • 300 g fulgi de ovăz
  • 100 g unt topit
  • 50 g zahăr cristal
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru cele 2 creme:

  • 600 ml lapte
  • 5 Gălbenușe
  • 70 g amidon
  • 200 g zahăr
  • Un praf de sare
  • 300 g Nutella
  • 150 g ulei de cocos
  • 100 ml de lapte

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Punem fulgii de ovăz alături de zahăr într-un robot de bucătărie și îi mixăm până obținem o consistență grosieră. Nu foarte mult, câte plusați ale robotului, atât cât se sfărâme.

Topim untul și îl adăugăm alături de ou și praful de sare peste fulgii de ovăz. Amestecăm astfel încât compoziția să fie omogenă.

Întindem compoziția obținută într-o tavă cu diametrul de 22 cm și băgăm la cuptor pentru 18-20 de minute sau până se rumenesc ușor.

Scoatem Tarta afara pe un grătar și o lăsăm să se răcească.

Mod de preparare pentru creme:

Punem 500 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul. Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte. Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușe și amestecăm energic, turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.

F6D1F6A5-7184-4C2B-8727-821674F58F7B.jpeg

A885606B-E8BF-46CE-8F23-C6538AFEF72C-e1587664199135-678x470.jpeg

FFCBE5F4-D0FF-4344-A498-7AAF8C2C5D43.jpeg

Acum va trebui să ne mișcăm foarte repede, pentru că va trebui să o turnăm cât se poate de caldă.

Împărțim crema în 2 părți egale iar peste o parte adăugăm Nutella și omogenizăm și turnăm în coaja de tartă.

În a doua parte adăugăm uleiul de cocos și cele 100 ml de lapte, deasemeni omogenizăm și turnăm ușor peste crema de Nutella.

Decupăm o folie și acoperim exact partea cu crema.

Decorăm cu fulgi de ciocolată, bomboane pentru decor, etc sau pur și simplu o lăsăm așa. Lăsăm să se răcească la temperatura camerei, după care băgăm la frigider pentru 3-4 ore, însă ar fi bine peste noapte. Mare atenție, cremele nu vor avea o ținută perfectă, ele după răcire trebuiesc să fie cremoase.

După trecerea timpului de stat la frigider, putem tăia și servi. Așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană &