Tartă din albușuri cu mere și migdale

Tartă din albușuri cu mere și migdale

Desert 16 octombrie 2020
12 p
Porții
30 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
90 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Tartă din albușuri cu mere și migdale

Tartă fragedă și aromată din albușuri cu mere și migdale, un deliciu rapid si ușor de făcut.

Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, o formă de tartă, un mixer și un cuptor. 

Rezultatul cu siguranță va fi unul extraordinar iar aprecierile vor fi pe măsură!

Eu fac o tartă asemănătoare cu aceasta de foarte multă vreme, uneori o fac cu mere, alteori cu vișine, cirese, caise sau orice alt fruct pe care îl am la îndemână.

Pe lângă faptul ca se face foarte ușor, este mult mai economicoasă și toți ai mei o apreciază foarte mult!

Sosul de vanilie deși este Opțional, a venit ca o completare, fin și gust plăcut de vanilie, este alegerea potrivită și reușită pentru această tartă!

Urmează lista ingredientelor și modul de preparare pas cu pas, astfel încât și celui mai neîndemânatic într-ale ale bucătăriei îi va reuși!

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face Tarta din albușuri cu mere și migdale?

Ingrediente:

  • 220 g albușuri
  • 200 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 200 g făină
  • 50 g amidon de porumb
  • 10 g praf de copt
  • 70 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 70 ml ulei vegetal
  • 4 mere medii
  • 1 lingură zahăr tos
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • Coaja de la o lămâie
  • 30 g fulgi de migdale

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius

Tapetăm o tavă rotundă de cuptor cu fund detașabil cu dimensiunea de 26 cm.

Punem făina cu amidonul și praful de copt într-un castron și le cernem.

Curățăm mere de coajă și de casa semințelor, le tăiem felii de 2-3 milimetrii.

Într-un bol curat și degresat punem albușurile cu praful de sare și zahărul tos. Le batem până obținem o spumă fermă și lucioasă.

Adăugăm pe rând uleiul și laptele peste spuma de albușuri bătând în continuare la cea mai mică viteză.

În 3 tranșe inglobăm și amestecul de făină, amestecând cu ajutorul unei spatule de Silicon și cu mișcări lente de sus în jos.

Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt, presărăm coaja de lămâie și înfigem merele până spre fundul aluatului.

Presărăm scorțișoara și lingura cu zahărul tos, fulgii de migdale și introducem la cuptor pentru aproximativ 50 de minute sau până trece testul scobitorii.

Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm Tarta încă 10 minute în tavă, apoi o punem pe un grătar și o lăsăm să se răcească de la sine.

Asta a fost pentru astăzi, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...