Tartă cu mere, scorțișoară și migdale

Tartă cu mere, scorțișoară și migdale

Desert 07 iunie 2019
12 p
Porții
20 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Tartă cu mere, scortisoara și migdale

Tartă fragedă și aromată cu mere și sos de vanilie, un deliciu rapid si ușor de făcut.

Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, o formă de tartă, un mixer și un cuptor.

Rezultatul cu siguranță va fi unul extraordinar iar aprecierile vor fi pe măsură!

Eu fac tarta aceasta de foarte multă vreme, uneori o fac cu mere, alteori cu vișine, cirese, caise sau orice alt fruct pe care îl am la îndemână.

Pe lângă faptul ca se face foarte ușor, este și economicoasă și toți ai mei o apreciază foarte mult!

Sosul deși este Opțional, a venit ca o completare, fin și gust plăcut de vanilie, este alegerea potrivită și reușită pentru această tartă!

Urmează lista ingredientelor și modul de preparare pas cu pas, astfel încât și celui mai neîndemânatic într-ale ale bucătăriei îi va reuși!

Ingrediente:

  • 3 ouă întregi
  • 130 g unt
  • 100 g iaurt
  • 160 zahăr tos + 2 linguri pentru deasupra
  • 220 făină albă
  • coaja de la o lămâie
  • 1 praf de copt
  • 3-4 mere verzi
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 50 g fulgi de migdale
  • Un praf de sare
  • Zahăr pudră pentru deasupra

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol amestecăm făina cu praful de copt. Topim untul pe bain marie, atât cât să fie moale, nu cald.

Curățăm merele de coajă și de casa semințelor, le taiem felii de 5-6 milimetrii.

Punem ouăle împreună cu sarea și zahărul într-un bol și le batem până se spumează bine.

Adăugăm untul și batem ușor.

Punem și restul ingredientelor și mai batem aproximativ 1 minute până compoziția devine uniformă și cremoasă.

Turnăm aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și punem merele circular în aluat și le apăsăm până la fundul tăvii, presărăm scorțișoara pudră, zahărul tos, fulgii de migdale și dăm la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade sau până trece testul scobitorii.

Scoatem de la cuptor ai lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt.

Tăiem tarta rece cu un cuțit bine ascuțit sau cu unul pentru pâine și presărăm zahăr pudră. Eu nu am pus zahărul pudră pentru că nu prea îmi place... 😂😂😂

Se poate servi cu sos de vanilie sau înghețată,  merge de minune.

Spor la treabă și poftă bună! :)

Tips & tricks
Formă de tartă cu diametrul de 22 de cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...