Tarta cu dovleac și caramel

Tarta cu dovleac și caramel

Desert 24 mai 2018
12 portii
Porții
40 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
100 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Categorie: Desert
Grad dificultate: Medium
O rețetă ușoară de tartă cu dovleac de placinta si caramel – un desert delicat, rapid și ușor de preparat. Din dovleac puteți prepara unul din cele mai delicioase deserturi. Tarta cu dovleac este o rețetă foarte simplă și se prepară într-un timp foarte scurt din ingrediente minime și accesibile. Vă recomandăm să încercați această rețetă extraordinară și să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert gustos, delicat, cremos și foarte aromat. În doar o ora și jumătate veți obține o tartă cu un gust rafinat și extrem de delicioasă.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Tarta cu dovleac și caramel
Ingrediente
Pentru aluat
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
Pentru Umplutura
  • 500 de dovleac pentru placinta gata curățat și tăiat
  • 400 g caramel vezi reteta
  • 1 lingurița Scorțișoara
  • 300 g smanatana dulce 32%
  • 4 oua
  • un praf de sare
Pentru caramel
  • 375 g zahar
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 100 g smanatana dulce 32%
  • 2 linguri zeama de lamaie
Step by step method
1
Pentru început ne apucam de aluatul de tartă pentru ca aceata va trebui sa stea la frigider pentru cel puțin 2 ore. Faina și untul trebuie sa fie cât mai reci. Intr-un castron punem faina și untul și le frecăm cât se poate de repede pana va ajunge la consistenta nisipului.
2
Adăugăm celalalte ingrediente și mai frământam atât cât sa se încorporeze faina și sa obținem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o folie și îl dam la frigider pentru minim 2 ore.

3
Punem cubulețele de dovleac intr-o tava și le dam la cuptor pentru o ora la 180 de grade Celsius sau pana sunt bine coapte.
4
După ce le scoatem de la cuptor le punem într-un castron și cu ajutorul unui blender vertical îl facem piure.
5
Adăugăm și restul ingredientelor, mai puțin 200g de caramel și mai pasăm pana aobtinem o compoziție fina și omogena.
6
Pune zaharul intr-o cratita inalta, impreuna cu apa si zeama de lamaie, la foc mic.
Nu amesteca deloc, ci lasa cratita pe foc pana cand incepe sa prinda culoare pe margini. Poti acum sa agiti putin cratita deasupra focului, incat sa uniformizezi amestecul, dar nu amesteca.
Cand incepe sa miroasa dulce-amarui, iar culoarea este foarte inchisa, da cratita de pe foc si adauga smantana, urmata de unt.
Amesteca rapid pentru a omogeniza folosind o lingura de lemn si continua sa amesteci pana cand bulele dispar complet si obtii caramelul de casa.
7
Scoatem aluatul de la frigider și îl lăsam sa se odihneasca preț de câteva minute, apoi îl întindem cu ajutorul unui sucitor, cât se poate de uniform și de dimensiunea unei tavi de tarta. Punem aluatul in forma, decupam marginile și deasupra punem o hârtie de copt in care punem fasole boabe sau biluțe speciale pentru a tine aluatul sa nu se retragă sau sa se lase. Băgăm tava la cuptor la 180 de grade iar după 15 minute golim fasolea și lăsam încă 10-15 minute sa se coacă.
8
Punem crema de dovleac in coaja de tarta și dam la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute la 160 de grade. Dacă se coace prea tare deasupra, punem o alta hârtie de copt și continuam coacerea tartei.
9
După coacere, o lăsam sa se răcească la temperatura camerei, punem deasupra caramelul rămas (200g) , întindem bine și lăsam tarta la loc răcoros, pentru cel puțin 2 ore. Sa va fie de folos, spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...