Tarta cu ciocolata și zmeura

Tarta cu ciocolata și zmeura

Desert 21 iunie 2018
16
Porții
25 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor
Ciocolata și zmeura, combinația ideală a oricărui desert. Nu cred ca exista cineva căruia sa nu ii placa ciocolata iar in combinație cu parfumul și gustul zmeurei vor face ca papilele gustative sa o ia razna! Am descoperit acest desert pe vremea când eram copil și avea cu totul o alta forma. Ce-i drept pe parcurs a suferit foarte multe modificări pana a ajuns in forma de azi și cred ca Tanti Lili e mândra de modificările aduse. Nu pot spune îmbunătățiri, pentru ca și atunci era cel mai bun desert pe care-l făcea când apărea zmeura, însă aluatul era fără cacao, ciocolata era cu un conținut scăzut de cacao și crema era fiarta cu făina. Astăzi pot spune că aceasta Tarta a ajuns in punctul culminant!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Tarta cu ciocolata și zmeura
Ingrediente
Pentru aluat
  • 175 g făina
  • 25 g cacao
  • 50 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 gălbenuș
  • 15 ml apă rece de la congelator
  • 1 praf de sare
Pentru crema
  • 375 ml smântâna pentru frișcă
  • 400 g ciocolata cu 50% cacao
  • 50 g zahar, dacă va place mai dulce.
  • 1 kg de zmeura proaspăta
Step by step method
1
Prima data ne apucam de aluat și cu ajutorul unui robot de Bucătărie mixam făina, sarea, untul și zaharul până obținem un aluat nisipos, adăugăm apa și gălbenușul și mai mixam pana se încorporează și acestea dar nu foarte mult. Dam aluatul la rece pentru 15-20 de minute. Daca nu avem un robot de Bucătărie putem sa facem aluatul cu mâna, pentru prima parte in care amestecam faina cu untul, folosind doar degetele pentru a nu încălzi untul.
2
Scoatem aluatul din frigider și îl întindem pe o planșă de lucru tapetata cu faina sub forma de cerc depășind cu 2 cm diametrul formei de copt. Pentru acesta avem nevoie de o tava cu diametrul de 28 de cm.
Întindem aluatul in forma și netezim marginile, astfel încât sa fie cât mai uniforme.
Punem o hârtie de copt in interiorul tăvii peste aluat și umplem cu fasole boabe sau cu biluțe speciale pentru copt, asta pentru a păstra aceeași forma a aluatului și după coacere.
Coacem 20 de minute la 180 de grade, după care golim fasolea, scoatem hârtia și mai coacem aproximativ 7-8 minute. O lăsam sa se răcească in forma apoi o scoatem afara și o pregătim pentru umplut.
3
Pentru crema de ciocolata, punem smântâna la înfierbântat, adăugăm ciocolata rupta bucăți și amestecam pana se topește
4
Întindem 500 g de zmeura in tarta și turnam ciocolata peste, zmeura. Nivelam, astfel încât sa fie cât mai uniformă.
Restul de zmeura o punem deasupra.
Spor la treaba și pofta buna.
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...