Tăiței de casă ca la buni Emi

Tăiței de casă ca la buni Emi

Aluaturi 07 martie 2021
30 m
Timp preparare
30 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Aluaturi
Grad dificultate: Medium

Tăiței de casă ca la buni Emi

Acești tăiței de casă ca la Buni Emi nu se compară cu absolut nimic din ceea ce găsim în comerț, deși sunt făcut din doar 2 ingrediente.

Buni Emi

De mic copil supa de duminică a avut un gust aparte, acasă la Arad. Zeama în sine era gustoasă datorită ingredientelor folosite, însă era musai să fie completată de teițeii de casă făcuți de Buni Emi. Și azi, după ani și ani de zile, pot recunoaște cu ochii închiși o supă cu teiței cumpărați de la magazin sau o supă care conține teițeii făcuți de bunica. Rețeta este una foarte simplă și implică doar două ingrediente: ouă și făină. Pentru ca teițeii să fie însă delicioși și să aibă gustul pe care mi-l amintesc eu din copilărie, sfatul lui Buni Emi este să îi preparați cu drag pentru cei dragi. Nu e nevoie de cine știe ce îndemânare, doar de răbdare și de Ingredientele pe care vi le prezint împreună cu cantitățile necesare în cele ce urmează!

Tăiței de casă ca la buni Emi

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem tăiței de casă ca la Buni Emi?

Ingrediente:

  • 5 ouă galbene de la găini de casă
  • 450-470 g făină tip 650
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Pentru început vom bate ouăle cu praful de sare până se omogenizează bine.

Batem ouăle

Adăugăm 3/4 din cantitatea totală de făină și amestecăm ușor cu o furculiță sau o spatulă de silicon.

Adăugăm o parte de faina

Trecem la frământatul manual și restul de făină îl adăugăm treptat. Trebuie să obținem un aluat perfect omogen și ușor mai dens.

Frământăm

Întindem un baton cu o grosime de 4-5 cm diametru și tăiem felii de aproximativ 30 de g/ bucată.

Taiem aluatul

Rulăm fiecare felie sub forma unei biluțe și le așezăm pe o tavă.

Portiinam aluatul

Întindem fiecare biluță obținută prin mașina de tăiței pe grosimea cea mai mare. Apoi feliile obținute le așezăm pe o față de masă. Le lăsăm 5-6 minute să se zvânte ușor.

Intindem biluțele

Micșorăm grosimea mașinii cu 2 numere sau pe următoarea treaptă dacă are de la 1 la 5. A mea are de la 1 la 9. Întindem din nou fâșiile de aluat și le așezăm pe fața de masă. La lăsăm încă 5-7 minute să se zvante.

Intindem aluatul

Repetăm operațiunea până ajungem la numărul 1. Acum îi vom lăsa să se usuce 10-15 minute, în funcție și de cât de cald este în Bucătărie.

Intindem tot mai subtire Intindem

Tăiem tăițeii după forma dorită, mai lați sau mai subțiri și îi presărăm pe fața de masă. După 10 minute îi întoarcem cu grijă pe partea cealaltă.

Taiem taiteii

Simplu, rapid și extraordinari de buni. Să vă fie de folos.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Colțunași cu brânză și ceapă verde
Colțunași cu brânză și ceapĂ verde Azi facem cei mai buni colțunași cu brânză și ceapă verde, gustoși si fragezi care se desfac foițe-foițe, care se prepară foarte ușor. Țin...
Chifle de casă cu cartofi fără frământare
Chifle de casă cu cartofi fără frământare Azi facem niște chifle de casă cu cartofi fără frământare, delicioase și gustoase. Pâinea de casă nu se compară cu niciuna din nici...
Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères - Cheese puffs
Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères - Cheese puffs Cu siguranță că mulți dintre dumneavoastră vă veți îndrăgosti iremediabil de acești Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères -...