Tagliolini cu creveti , pancetta si spanac

Tagliolini cu creveti , pancetta si spanac

Paste 01 mai 2018
2 portii
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
20 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Masă a zilei: Starter
Grad dificultate: Ușor
Legenda spune ca tagliatellele au fost create de un bucatar talentat , la randul lui fiind inspirat de imparateasa Lucrezia d`Este, cu ocazia mariajului eu cu Anibale al doilea de Bentivoglio in 1847. In realitate, aceasta gluma a fost inventata de umoristul Augusto Majani in 1931. Textura poroasa si bruta le fac sa fie unele din cele mai bune paste cu sos, fie ca sunt facute cu carne de vita, porc, cu legume sau peste. Astazi vom face tagliolini, un fel de tagliatelle. Numele acestor două tipuri de paste poate suna cam asemănător, dar nu confundați tagliatelle cu tagliolini. Tagliolini este o variantă a pastelor de tip tagliatelle. Diferența dintre aceste două tipuri de paste este în formele sale. Tagliolini are o formă cilindrică și are o grosime subțire de hârtie, cu o dimensiune care măsoară mai puțin de 3 milimetri, pe când denumire de tagliatelle e un derivat din cuvântul italian "tagliare" - care înseamnă "să taie" - se referă la un tip de paste originare din regiunile Emilia-Romagna și Marche din Italia. Acest paste, similar cu fettuccine și are un aspect plat, panglică. Astazi va propun o reteta usoara, simpla si rapida de tagliolini cu creveti, panceta, spanac si un sos cremos de smanatana cu usturoi
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Tagliolini cu creveti , pancetta si spanac
Ingrediente
Tagliolini cu creveti , pancetta si spanac
  • Tagliolini proaspete 250 g
  • Panceta taiata cuburi 200 g
  • Smanatana grasa de gatit 100 ml
  • Ulei de masline 20 ml
  • Creveti decorticati 200 g
  • Spanac baby 100 g
  • Rosii cherry 50 g
  • Usturoi 2-3 catei
  • Parmezan 50 g
  • Ardei iute rosu dupa gust
  • Sare dupa gust
Step by step method
1
Intr-o tigaie punem apa pentru paste cu o lingura de sare
A doua tigaie o incingem, punem uleiul si panceta, si o lasam sa se rumeneasca.
2
Dupa ce s-a rumenit pancetta, adaugam crevetii si ii gatim de jumatate, aproximativ 3 minute si punem usturoiul pentru inca 20-30 de secunde

3
Dupa ce crevetii s-au gatit de jumatate adaugam smantana, spanacul si ardeiul iute, continuam gatirea lor inca 2 minute.
4
Intre timp apa de paste a inceput sa fiarba, adaugam pastele si le lasam mai putin cu un minut decat scrie ca este nevoie sa le fierbem.
Adaugam parmezanul razuit si rosiile in sosul de creveti.
5
Am adaugat si pastele, mai fierbem un minut, verificam daca au gust si nu ne ramane decat sa le servim. Pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă Sper ca aceste paste rigatoni cu ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd...
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii Cui nu-i plac chiftelele?! Dar dacă le îmbunătățim și facem spaghete cu chifteluțe în sos de roșii, cu siguranță vor fi curcubeu pe...
Găluște pufoase de făină
Găluște pufoase de făină Aceste găluște pufoase de făină sunt atât de fragede și de pufoase, potrivite pentru aproape orice fel de mâncare, chiar și pentru preparate dulci. Pentru mine...