Tagliatelle cu pui si sos cremos de mustar cu masline

Tagliatelle cu pui si sos cremos de mustar cu masline

Paste 01 mai 2018
2 portii
Porții
10 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Categorie: Paste
Grad dificultate: Ușor
Bun gasit dragii mei prieteni! In ziua in care am facut aceste paste, a fost atat de urat afara, ploua , ningea, asa ca am hotarat sa gatesc cu ceea ce gasesc prin frigider si prin camara! Da stiu , nu sunt singurul care face astfel de gesturi si credeti-ma de cele mai multe ori imi iese ceva mai spectaculos, ca si atunci cand esti foarte sigur de ceea ce vreau sa fac. Sunt convins ca si dumneavoastra faceti acelasi lucru. Asadar, am deschis frigiderul, am gasit niste tagliatelle, un lob de piept de pui, smantana, niste chivas ramas intr-o caserola, ceva masline si asa s-au nascut Tagliatelle cu pui si sos cremos de mustar cu masline. O reteta pe care azi cred ca am facut-o a 3-a sau a 4-a oara.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Tagliatelle cu pui si sos cremos de mustar cu masline
Ingrediente
Tagliatelle cu pui si sos cremos de mustar cu masline
  • Tagliatelle proaspete 250 g
  • Pipet de pui 250 g
  • Smanatana grasa minim 32% 200 ml
  • Mustar dijon cu boabe sau simplu 2 linguri
  • Masline felii 50 g
  • Chivas cateva fire
  • Sare si piper dupa gust
Step by step method
1
Pentru inceput eu de fiecare data ma ocup de sos, nici de data asta nu ma dezic :)
Am luat puiul si l-am transat fasii subtiri pe care le-am condimentat cu sare si piper.
2
L-am trecut usor prin faina, (fac asta pentru ca iese mult mai fraged)
3
Se incinge o tigaie cu o lingura de ulei si se trage puiul pana obtinem o culoare usor aramie, adaugam mustarul, smantana si maslinele feliate, potrivim de gust si dam deoparte.
4
In timp ce pregatim sosul punem o oala cu apa sa fiarba in care adaugam o lingura de sare si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, insa cu jumatate de minut mai putin, pentru ca sa apuce sa fiarba si in sos si sa ramana aldente.
5
Sa stiti ca pastele fara doar si poate trebuiesc fierte in sos, pentru ca sa prinda gustul sosului sa se imbine perfect, adaugam parmezanul si chivasul si mai fierbem 1 minut.
6
Imediat montam pe farfurie si servim, Pofta buna dragii mei si abia astept sa ne revedem la o noua reteta! pe curand!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă Sper ca aceste paste rigatoni cu ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd...
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii Cui nu-i plac chiftelele?! Dar dacă le îmbunătățim și facem spaghete cu chifteluțe în sos de roșii, cu siguranță vor fi curcubeu pe...
Găluște pufoase de făină
Găluște pufoase de făină Aceste găluște pufoase de făină sunt atât de fragede și de pufoase, potrivite pentru aproape orice fel de mâncare, chiar și pentru preparate dulci. Pentru mine...