Surf and turf cu lime și ardei copți - Friptură de vită la tigaie cu creveți

Surf and turf cu lime și ardei copți - Friptură de vită la tigaie cu creveți

Prânz 10 septembrie 2020
2 p
Porții
5 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
20 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Medium

Surf and turf cu lime și ardei copți - Friptură de vită la tigaie cu creveți

 

Surf and turf este un fel principal american care combină carnea roșie cu fructele de mare, in special carnea de vită cu homar, creveți, etc.

În mai toate restaurantele din America și nu numai veți regăsi acest fel de mâncare care să combine 2 dintre cele mai scumpe ingrediente ale bucătăriei, așadar dacă sunteți gurmanzi, imposibil să nu fi mâncat vreodată acest fel de  mâncare. Modul de preparare este destul de pretențios și necesită nu numai atenție ci și o anumită experiență în Bucătărie.

Pentru cei familiarizați cu carnea de vită, nu este deloc greu de pregătit, se gătește destul de repede și este gata în maximum 20 de minute și cu siguranță iubitorii de carne de vită și fructe de mare îl vor aprecia la adevărata valoare.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

  • 300 g antricot de vită fără os de calitate superioară, ideal să fie marmorat
  • 200 g creveți black Tiger
  • 1 lime
  • 3-4 bucăți de ardei gras mici sau se pot înlocui cu felii de ardei gras colorat
  • 2 ardei iuți
  • 30 g unt cu 82% grăsime
  • 30 ml ulei vegetal
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui șervet de Bucătărie ștergem bine bucata de carne și o legăm cu ajutorul unei sfori alimentare, astfel încât să obținem o felie perfect rotundă. Tapăm bine și creveții cu un șervet de Bucătărie, astfel încât să eliminăm excesul de apă, îi condimentăm cu sare și piper.

Spălăm ardeii și îi scurgem de apă.

Încingem bine o tigaie cu fundul gros și punem uleiul în ea. Acum este momentul să punem sare pe carne și să o asezăm în tigaie. Gătim câte 3 minute pe fiecare parte la foc mediu. Dacă cumva începe să lase sucul din ea în tigaie, e semn că focul nu e potrivit și trebuie mărită temperatura.

Cu 2 minute înainte de fi gata carnea adăugăm creveții, ardeii și îi gătim și pe aceștia câte 1 minut pe fiecare parte. Oprim focul. Punem și jumătățile de lime în tigaie cu partea tăiată în jos.

Adăugăm untul, sare și piper dacă mai este nevoie și lăsăm la odihnit 3-4 minute.

Scoatem bucata de carne din tigaie, îndepărtăm sfoara și o feliem, o așezăm pe un platou alături de celelalte ingrediente în funcție de imaginație.

Și așa poate fi gata un prânz sau o cină în numai 20 de minute. Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste Sper ca acest ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd de ce nu ar...
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie Cu siguranță ca mulți dintre noi suntem mari amatori de carne de porc, așadar azi facem Rulouri din cotlet cu ardei...
Lasagna Bolognese cu carne de curcan
Lasagna Bolognese cu carne de curcan Astăzi vorbim și gătim Lasagna Bolognese cu carne de curcan dar cu aceleași arome autentice italienești pentru paste și lasagna. Sosul de carne este...