Super pâinici cu smântână fără drojdie

Super pâinici cu smântână fără drojdie

Pâine și patiserie 18 mai 2020
8 buc
Porții
10 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Super pâinici cu smântână fără drojdie

Pâinea este probabil cel mai consumat aliment al românilor, motiv pentru care o consumăm sub diferite forme, cu maia, cu drojdie, bicarbonat sau praf de copt. Astazi vă aduc în atenție pituțele cu smântână făcute praf de copt care sunt simple și rapid de făcut, nu trebuie să stai să dospească aluatul și imediat frământate pot fi coapte. Din câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, putând fi făcute chiar și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult la aceste pituțe, e că rămân moi și pufoase chiar și a doua zi. În cazul în care doriți să le faceți de post, puteți înlocui smântâna cu lapte de soia sau migdale.

Merg de minune la micul dejun, dar pot fi folosite și pentru sandwich-uri calde sau reci. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare al acestor pâinici, care le mine m-au cucerit!

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 150 g smântână cu 25% grăsime
  • 150 ml apa
  • 50 g unt cu 82% grăsime
  • 10 g praf de copt
  • 10 g sare
  • 1 linguriță zahăr tos

Mod de preparare:

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Într-un bol încăpător punem absolut toate ingredientele deodată.

La început vom amesteca ingredinetele cu o spatulă până aceasta va deveni ineficientă după care trecem la frământul manual sau cu ajutorul unui robot de bucătărie, până obținem un aluat destul de moale, dar nelipicios, elastic și omogen.

Împărțim aluatul în 8 părți egale și le dăm forma rotundă cu mâna, cu diametrul de 10-12 cm.

 

Coacem pe tigaie încinsă la foc mediu până se rumenesc frumos. Rapid, gustos și cel mai important, proaspete! Spor la treabă și poftă bună!!!

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram

Sau pe pagina de Facebook

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare Azi facem pâine de casă cu cartofi fără frământare, ușor de pregătit cu un rezultat uimitor spectaculos.  Pâinea de casă nu se compară...
Sărățele fragede cu telemea și semințe
Sărățele fragede cu telemea și semințe  Sărățele fragede cu telemea și semințe, atât de bune și fragede încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. ...
Aluat fraged cu untură
Aluat fraged cu untură Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o...