Supă Toscană de cartofi

Supă Toscană de cartofi

Supe și ciorbe 23 octombrie 2021
6-8 p
Porții
30 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
90 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Grad dificultate: Ușor

Supă Toscană de cartofi

De mult nu am mai făcut o supă Toscană de cartofi cu cârnat și spanac, așa că azi la reîntoarcerea mea din Statele Unite, mi-am zis că e musai.

Supă Toscană de cartofi

Și cum de fiecare dată merg la restaurantul meu preferat Olive Garden, de data aceasta pur și simplu nu am apucat să merg să mănânc supa Toscană de cartofi cu cârnat si kale, pentru că așa o fac ei, doar că eu nu am găsit kale și am înlocuit-o cu spanac și bine am făcut că nu se simte prea mare diferență înafară de textură.

Poate fii pregătită în avans pe câteva zile și vă spun că nu o să regretați alegerea făcută. Poate fii gatită cu orice fel de carne tocată și opțional puteți adăuga bacon/cârnat afumat/oase afumate, etc.

Este atât de cremoasă si de delicioasă încât mereu îmi iau doar acest fel de mâncare renunțând la felul doi, atât de bună este si vă invit si pe dumneavoastră să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar si a modului de preparare care este foarte simplu.

Supă Toscană de cartofi

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum faci cea mai bună Supă Toscană de cartofi?

Ingrediente:

  • 250 g ceapă galbenă
  • 6-7 căței de usturoi
  • 60 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 1,5 kg cartofi albi mici
  • 500 g carne tocată de porc sau amestec
  • 150 g spanac baby/varză kale
  • 5 g semințe de fenicul
  • 200 g smântână pentru gătit cu 32% grăsime

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul le tocăm mărunt și le punem la călit în ulei cu puțină sare până se înmoaie bine.

Supă Toscană de cartofi

Adăugăm carnea tocată și amestecăm ușor astfel încât să rămână boțuri mici asemeni chifteluțelor.

Adăugăm Cârnații Supă Toscană de cartofi

Adăugăm 3 litri de apă și fierbem cam o oră la foc potrivit.

Supă Toscană de cartofi

Spălăm bine cartofii și îi tăiem rondele groase cu tot cu coajă de 3-4 mm.

Supă Toscană de cartofi

Verificăm carnea în ce stare se află și când este aproape fiartă adăugăm cartofii și mai fierbem aproximativ 25-30 de minute la foc potrivit astfel încât o parte din cartofi să se fărâme și să obținem consistența asemănătoare cremei.

Supă Toscană de cartofi

Adăugăm smântâna și mai fierbem 2 minute.

Adăugăm smântâna

Punem și spanacul, semințele de fenicul măcinate după gust, sare si piper.

Supă Toscană de cartofi Atat de gustos, încât abia aștept să o fac din nou, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună! Supă Toscană de cartofi
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Supă de broccoli cu legume
Supă de broccoli cu legume Supă de broccoli cu legume, o idee binevenită pentru vegetarieni sau pentru zilele de post și nu numai. Un aspect atrăgător multicolor și un gust...
Ciorbă de perișoare de pui a la grec
Ciorbă de perișoare de pui a la grec Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare de pui à la grec cu ingrediente simple și...
Cremă de morcovi cu linte roșie
Cremă de morcovi cu linte roșie Propunere de sezon și nu numai Cremă de morcovi cu linte roșie, un deliciu perfect pe tru zilele mohorâte și friguroase, mai ales dacă...