Supa crema de telina cu sunca crocanta

Supa crema de telina cu sunca crocanta

Supe și ciorbe 06 mai 2018
6
Porții
20 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Masă a zilei: Prânz
Grad dificultate: Ușor
Țelina este o plantă aromată care da o savoare extraordinara, fie ca o folosim pentru ciorbe, sau in garniturile de legume, salate, aproape ca poate fi combinata in orice fel de mancare, reusind cu succes sa incoroneze cele mai sofisticate preparate. La aceasta leguma putem folosi atat radacina cat si tulpina cu frunzele. Fiind foarte fibroasa, necesita un timp mai mult sau mai putin de fierbere, asta depinde si de cat de tanara sau batrana este. Nu cred sa existe vreo supa crema care sa imi placa mai mult decat cea de telina, asa ca astazi va ofer si eu reteta mea, cu care nu va da gres nici cel mai indemnatic intr-ale bucatariei.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Supa crema de telina cu sunca crocanta
Ingrediente
Supa crema de telina cu sunca crocanta
  • Telina 1,2 kg
  • Cartofi 200 g
  • Ceapa alba 100 g
  • Usturoi 30 g
  • Ulei de masline 50 ml
  • Smanatana de gatit minim 32% 200 ml
  • Sunca de casa 200 g
  • Cateva frunze de patrunjel si o lingura de ulei de masline pentru decor
  • Sare si piper alb dupa gust
Pas cu pas
1
Asa dupa cum vedeti, am curatat legumele si le-am taiat in bucati mai mari, pentru ca fiind supa crema nu este nevoie sa ne chinuim sa le taiem mici sau la marime exacta.
2
Incingem o oala cu putin ulei de masline, adaugam toate legumele si putina sare, nu prea multa si le calim aproximativ 10-15 minute. Pentru ca sunca este sarata iar prin prajire se va elimina apa si va fi si mai sarata, asa ca sare cu moderatie, mai bine dupa, decat sa nu o puteti manca de sarata.
3
In timp ce legumele se calesc, taiem sunca cubulete mici si incingem o tigaie cu o lingura de ulei de masline si prajim sunca pana devine crocanta.
4
Dupa ce s-au calit legumele adaugam apa, dupa cat dorim sa o facem de groasa, eu am adaugat 1,2 litrii. O lasam sa fiarba pana legumele devin moi si se farama cand bagam furculita in ele, eu am lasat 25 de minute.
5
Dupa ce a fiert, o lasam sa se tempereze vreo 10-15 minute, apoi o bagam in blender si o mixam pana obtinem o consistenta omogena. Pentru a ne asigura ca nu ramane vreo bucatica de leguma sau cartof, o trecem prin sita.
6
Acum ca am terminat de mixat toata crema, adaugam smanatana si o mai lasam sa dea un clocot. Gustam de sare, adaugam piperul alb si crema este gata.
7
O turnam in boluri sau farfurii, punem deasupra sunca crocata, patrunjelul si o lingurita de ulei de masline.
8
Final de reteta :) Sper ca v-am facut atat de curiosi incat sa o incercati si sa reveniti cu feddbak-uri si fotografii, va doresc Pofta Buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Supă de broccoli cu legume
Supă de broccoli cu legume Supă de broccoli cu legume, o idee binevenită pentru vegetarieni sau pentru zilele de post și nu numai. Un aspect atrăgător multicolor și un gust...
Ciorbă de perișoare de pui a la grec
Ciorbă de perișoare de pui a la grec Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare de pui à la grec cu ingrediente simple și...
Cremă de morcovi cu linte roșie
Cremă de morcovi cu linte roșie Propunere de sezon și nu numai Cremă de morcovi cu linte roșie, un deliciu perfect pe tru zilele mohorâte și friguroase, mai ales dacă...