Supă cremă de sparanghel alb

( 5 out of 5 )
Loading...
Supă cremă de sparanghel alb
  • -6-7 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Supă cremă de sparanghel alb

Azi facem o supă cremă de sparanghel alb, delicioasă și sănătoasă potrivită pentru pentru vegetarieni, zilele de post și nu numai.

Supă cremă de sparanghel alb

Această supă cremă de sparanghel îmi aduce aminte de supa cremă de cartofi pe care o făceam cu mulți ani în urmă, un preparat simplu dar cu un gust excelent. Ce ingrediente simple și cât de repede era gata, că mai mult dura să se răcească.

Și da, nu trebuie să fii vreun bucătar iscusit pentru a mânca ca la restaurant, trebuie doar să găsești rețeta potrivită, să ai ingrediente de calitate și mâncarea va fi un deliciu.

Sănătoasă și gustoasă în același timp, dar și cu un gust aparte această supă cremă cu siguranță va fi pe placul multora dintre dumneavoastră.

Poate fi servită cu cu ceva afumat sau după preferințe cu crutoane. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas al rețetei.

Supă cremă de sparanghel alb

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci o delicioasă supă cremă de sparanghel alb?

Ingrediente:

  • 200 g ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 100 g unt
  • 800 g sparanghel alb
  • 50 g făină albă
  • 200 g smântână pentru gătit cu minim 30% grăsime
  • Sare și piper după gust
  • 150 g bacon crud uscat

Mod de preparare:

Curățăm ceapa și o tăiem Julienne.

Curățăm usturoiul și îl tăiem mărunt.

Curățăm sparanghelul, îl spălăm și îl tăiem bucăți.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Punem ceapa cu usturoiul la călit în unt cu puțină sare până se înmoaie. Amestecăm din când în când să nu se prindă.

Punem ceapa cu usturoiul la calit

Punem și sparanghelul și continuăm să călim până și acesta se înmoaie și se elimină excesul de apă.

Adăugăm sparanghelul

Punem făina și amestecăm până se încorporează complet și nu mai rămâne pic de făină crudă.

Adăugăm faina

Adăugăm 1,5 litrii de apă și fierbem până legumele sunt gătite.

Punem apa

Punem și smântâna, dăm un clocot și o lăsăm să se tempereze pentru 15-20 de minute.

Adăugăm smântâna

Mixăm crema cu ajutorul unui blender până obținem o cremă fină, apoi o trecem prin sită. Dacă mai este nevoie mai putem adăuga puțină apă. Dăm gust cu sare și piper.

Trecem prin sita

Punem baconul pe tava tapetată și-l dăm la cuptor pentru 8-10 minute sau până se rumenește după care îl scoatem pe un șervet de Bucătărie pentru a absoarbe excesul de grăsime.

Punem baconul pe tava

Servim cu fâșiile de bacon rupte și putem adăuga, un ulei aromat sau ce ne place ca decor doar în momentul servirii.  Simplu, rapid, gustos și sănătos. Spor la treabă și poftă bună!

Supă cremă de sparanghel alb

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password