Ștrudel cu brânză și zmeură, rețetă simplă

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -16 bucServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Ștrudel cu brânză și zmeură, rețetă simplă 

 

Nu îți iese aluatul de ștrudel sau nu ai dexteritatea necesară?! Nici o problemă de acum poți să faci ștrudelul preferat mai ușor, nu trebuie să ai grija aluatului care trebuie să fie foarte subțire sau să întinzi și să împături la aluatul foitaj până îți trece pofta de dulce :))

Cu ingrediente simple și puțină îndemânare vei face un aluat care se va desface foițe, fraged și gustos. 

Și acum îmi aduc aminte când l-am făcut pentru prima dată și mă gândeam cum poate să iasă atât de foietat, dacă nu întind și împătur la el până mă satur. 

Poate fi făcut in porție dublă sau câte doriți, păstrat la congelator și folosit când doriți. Singura condiție e ca să fie decongelat în frigider peste noapte. 

Deasemeni umpluturile pot varia de la fructe, brânză, sărate și chiar cu legume sau ciuperci 🙂

Cum se face ștrudel cu brânză și zmeură, rețetă simplă? 

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri cu apă minerală 
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de oțet 
  • 100 g smântână
  • 280-300 g făină albă 
  • 200 g unt
  • 5 linguri de făină albă 
  • Un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 400 g brânză de vaci bine stoarsă 
  • 2 gălbenușuri
  • 350 g zahăr tos
  • 30 g griș 
  • Coaja de la o lămâie
  • 300 g zmeură 
  • 30 g amidon alimentar de porumb 
  • zahăr pudră pentru deasupra

Mod de preparare pentru ștrudel cu brânză și zmeură, rețetă simplă:

Într-un castron punem gălbenușurile, apa minerală, oțetul, smântâna, sarea, zahărul și le omogenizăm. 

Adăugăm făina și frământăm un aluat care trebuie să fie elastic și ușor de manevrat.

Într-un alt castron vom pune untul cu cele 5 linguri de făină și le omogenizăm cu ajutorul unui robot de bucătărie. 

Intindem aluatul la 2-3 milimetri grosime și ungem toată suprafața aluatului cu compoziția de unt după care rulăm. Dăm la frigider pentru minim o oră.

In acest timp ne vom ocupa de umpluturi.

Punem brânza cu jumătate din zahăr, grișul, coaja de lămâie, gălbenușurile și omogenizăm. 

Într-o crăticioară punem zmeura cu zaharul rămas și amidonul, punem la foc mediu și amestecăm ușor până începe sa fiarbă și să se lege compoziția. O punem la răcit. 

Scoatem aluatul de la frigider și îl tăiem în 4 bucăți egale. Pe un plan de lucru presărat cu făină punem câte o bucată de aluat cu tăietura în sus și o aplatizăm cu podul palmei. 

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. 

Intindem cât se poate de subțire și nu mai lung decât dimensiunea tăvii ( tava mea este de 40 de cm). Punem 1/4 din compoziția de brânză, rulăm astfel încât umplutura să fie rulată în 2 straturi, adăugăm 1/4 din compoziția de zmeură și rulăm până la capăt. Cu ajutorul degetelor strângem aluatul la capete, astfel încât să se lipească și să nu curgă compoziția. 

Facem la fel și cu celelalte 3 părți de aluat.

Punem în tavă și coacem timp de 40-45 de minute. Lăsăm să se răcească în tava in care s-a copt după care pudrăm cu zahăr și putem tăia. 

Iată așadar un aluat mai simplu de ștrudel, pe care sper să îl încercați! Spor la treabă și poftă bună! 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password