Spumă de căpșuni în stil italian, fără albuș crud

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -15 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Spumă de căpșuni, în stil italian, fără albuș crud

 

Când spun spumă de căpșuni, spun copilărie, momente frumoase petrecute acasă în sânul familiei. Este desertul care făcea furori în casa unde am copilărit, abia așteptam să apără primele căpșuni ca mama să ne facă un castron mare din care ne înfruptam toți.

Țin minte că nici nu apuca să stea la frigider și fiecare aveam câte o lingură înfiptă in ditamai castronul. Da, acestea sunt cele mai minunate aamintiri ale copilăriei, să fim toți în jurul mesei, mâzgăliți cu primul desert din fructe proaspete ale anului.

Cercetările științifice au dovedit că albușul crud nu este sănătos, așa că au trebuit găsite soluții pentru ca să gătim albușul. Ajuns la casa mea și bucătar fiind, am încercat să văd cum este spuma dacă pasteurizez albușurile. Rezultatul a fost mult peste așteptările mele, așadar de atunci doar așa am făcut. Nu mai spun că stă și 2-3 zile la frigider.  A fost simplu, rezultatul fiind unul excelent. Necesită un pic de manoperă, însă merită orice efort.

Urmăriți lista ingredientelor și respectați modul de preparare și veți obține o spumă cremoasă și aromată de căpșuni.

Ingrediente:

  • 200 g albuș de ou (cam de la 5 ouă)
  • 1 kg de căpșuni proaspete
  • 300 g zahăr tos
  • Zeama de la 2 lămâi
  • Un praf de sare
  • Biscuiți și mentă pentru decor

Mod de preparare:

Spălăm căpșunile și le ștergem cu un șervet de bucătărie.

Le taiem cubulețe peste care punem zahărul și zeama de lămâie.

Le amestecăm din când în când până lasă sucul. Le strecurăm și le dăm deoparte.

Punem siropul la fiert, când a dat primul clocot, punem căpșunile și fierbem 2-3 minute, după care strecurăm din nou și le dăm deoparte.

Din nou punem siropul la fiert până ajunge la temperatura de 118 grade.

Adăugăm căpșunile în sirop și lăsăm la foc mic până batem albușurile. 

Punem albușurile într-un castron degresat și le batem cu praful de sare până devin ferme.

Turnăm treptat, trei sferturi din compoziția de căpșuni, fierbinte peste albușuri și batem până se temperează.

Cu ajutorul unui sac cu șpriț punem în forme și dăm la frigider până se răcesc complet, aproximativ 2 ore.

Ornăm cu biscuiți, compoziția de căpșuni rămasă și mentă. Nu ne mai rămâne decât să servim, așadar spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password