Spaghetti carbonara - Cele mai gustoase spaghete cu smântână și pancetta

Spaghetti carbonara - Cele mai gustoase spaghete cu smântână și pancetta

Paste 30 septembrie 2018
2 p
Porții
5 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
15 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Categorie: Paste
Grad dificultate: Ușor
Spaghetti carbonara - Cele mai gustoase spaghete cu smântână și pancetta Pastele unul din cele mai versatile ingrediente din bucătărie care pot fi gătite în fel și chip, de la sărat la dulce, la cuptor sau la tigaie. Astăzi vă propun celebrele spaghetti carbonara - cele mai gustoase spaghete cu smântână și pancetta. Multă lume pregătește aceasta specialitate, dar aproape la fel de mulți le fac după propria rețetă sau după rețetele de pe internet. Eu am primit această rețetă de la o doamnă Luciana la care am fost cazați într-o minivacanță pe coasta Mediteranei. Este o rețetă de familie pe care domana Luciana o face de când se știe, menționând faptul ca nu este rețeta originală. Cea originală având ca ingrediente gușă de porc, pecorino, ou, sare și piper. De atunci o fac doar pe aceasta și nu spun că altele nu ar fi bune, dar această rețetă mă încântă și îmi satisface papilele gustative. Spaghetele sunt al dente,  adică fierte atât cât trebuie, îmbrăcate în sosul cremos de smântână cu pancetta. Alte paste, pe care le ador sunt spaghetele cu vinete, roșii și burrata, rețetă pe care o găsești aici: Sau tagliolini cu creveti, pancetta și spanac, rețetă pe care o găsești aici și e una din preferatele familiei mele. Deasemeni farfallele cu ton și sos de roșii sunt extraordinare, ai devine de doar câteva ingrediente și sunt gata în 20 de minute.   Ingrediente pentru Spaghetti Carbonara:  250 g spaghete de calitate foarte bună 250 g pancetta 30 ml ulei de măsline extravirgin 200 g smântână pentru gătit cu 32% grăsime 2 gălbenușuri 60 g parmezan răzuit Câteva frunze de busuioc pentru decor Sare și piper după gust Mod de preparare Spaghetti Carbonara: Punem o oală cu minim 2 litrii de apă și sare la fiert. Când apa fierbe se pun pastele și se fierb cu un minut mai puțin decât scrie pe ambalaj. În timp ce fierb pastele tăiem pancetta julienne și o punem la prăjit în uleiul de măsline. Într-un castron vom pune smântâna, gălbenușurile, parmezanul și piperul. Le amestecăm bine și le dăm deoparte. După ce au fiert pastele le adăugăm în tigaia cu pancetta, continuăm să gătim pentru jumătate de minut după care oprim focul și imediat turnăm compoziția de smântână și continuăm să amestecăm pentru încă 30 de secunde. Servim cu busuioc proaspăt imediat. Simplu, nu-i așa? Dar să vedeți cât de bune sunt! Vă urez spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă Sper ca aceste paste rigatoni cu ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd...
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii Cui nu-i plac chiftelele?! Dar dacă le îmbunătățim și facem spaghete cu chifteluțe în sos de roșii, cu siguranță vor fi curcubeu pe...
Găluște pufoase de făină
Găluște pufoase de făină Aceste găluște pufoase de făină sunt atât de fragede și de pufoase, potrivite pentru aproape orice fel de mâncare, chiar și pentru preparate dulci. Pentru mine...