Sos tzatziki cu mentă și iaurt grecesc

Sos tzatziki cu mentă și iaurt grecesc

Rețete Fără Carne 16 octombrie 2018
650 g
Porții
20 m
Timp preparare
20 m
Gata în
Bucătărie: Greceasca
Grad dificultate: Ușor

Sos tzatziki cu mentă și iaurt grecesc

Renumitul sos tzatziki cu mentă și iaurt grecesc, a ajuns sa fie făcut în variante și variante. După mai multe teste și încercări, unele mai reușite altele mai puțin, am ajuns la rețeta finală, pe care acum o împărtășesc și cu dumneavoastră. Este cremos, fin și merge bine și cu o pită turcească caldă, sau pur și simplu alături de o carne făcută la grătar ori de ce nu carnea marinată direct în sos, mai apoi la grătar, ca și pulpele de pui marinate în sos tzatziki, pe care le-am servit cu cartofi dulci crocanti. Ingrediente sos tzatziki cu mentă și iaurt grecesc:
  • 500 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • 350 g castraveți proaspeți
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 legătură de mărar
  • Un pumn de frunze de mentă
  • Sare și piper după gust
Mod de preparare sos tzatziki: Luăm jumătate din cantitatea de iaurt peste care punem restul ingredientelor, fără castravete. Cu ajutorul unui blender de bucătărie vom mixa până obținem o crema fină. Castraveții îi curățăm de coajă și miez, ii dăm pe răzătoarea mare după care ii stoarcem bine de apă. Punem toate ingredientele împreună și amestecăm până la omogenizare. Gustăm de sare și piper. Simplu, gustos și sănătos! Va urez spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...