Sos remoulade, făcut în casă, fără conservanți - Rețetă franțuzească

Sos remoulade, făcut în casă, fără conservanți - Rețetă franțuzească

Sosuri 14 octombrie 2020
400 g
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Categorie: Sosuri
Grad dificultate: Ușor

Sos remoulade, făcut în casă, fără conservanți - Rețetă franțuzească 

Sosul remoulade, este probabil unul din cele mai bune și mai apreciate de romani. Merge de minune, alături de preparate din carne, salate, ouă dar și în sandwich-uri.

Practic sosul remoulade este o maioneză îmbunătățită cu muștar, castraveți, capere și alte condimente care dau savoare și gust acestui sos. Se poate prepara și sub alte forme, cu praf de curry, hrean, boia, hamsii însă rețeta clasică franțuzească îmi place mult mai mult.

Rețeta este atât de simplă și de rapidă, încât în 10 minute este gata de servit, ingredinetele sunt simple și pot fi adaptate în funcție de gust.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul simplu de preparare.

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face sosul remoulade, reteta simplă, fără conservanți?!

Ingredinete:

  • 2 ouă
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe de muștar
  • 1 lingură de zeamă de lamaie
  • 1 ceapă albă medie
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 150 g castraveți murați
  • 50 g capere
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Tocăm mărunt castraveții și caperele.

Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.

Tocăm și pătrunjelul mărunt.

Punem ouăle, sarea și uleiul într-un pahar înalt. 

Cu ajutorul unui blender vertical mixăm fără să ridicăm capul blenderului de pe fundul paharului. Mixăm până obținem o consistență groasă asemeni unui sos, iar când vedem că blenderul nu mai trage ulei, ridicăm ușor capul blenderului, astfel încât să omogenizăm compoziția.

Adăugăm la maioneza obținută restul ingredientelor și cu ajutorul unei spatule amestecăm, astfel încât să obținem un sos cremos.

Simplu, rapid și cu un gust fenomenal. Nu-mi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Dressingul fermierului - Ranch Sauce
Dressingul fermierului - Ranch Sauce Dressingul Fermierului - Ranch Sauce, unul din cele mai populare și mai renumite sosuri americane. Nu vă imaginați că este vreun sos pretențios si cu...
Sos Bolgnese de post
Sos Bolgnese de post V-ați gândit vreodată să faceți sos bolognese de post - vegan? Ei uitați acum aveți ocazia cu o rețetă super simplă și cu ingrediente comune pentru...
Gremolata - Sos de pătrunjel cu lămâie și usturoi
Gremolata - Sos de pătrunjel cu lămâie și usturoi Dacă tot vine primăvara vă propun un sos acrișor, aromat dar si foarte gustos, gremolata sos de pătrunjel cu lămâie și...