Sos barbeque făcut în casă, ideal pentru fripturile la grătar, burgeri și somon

Sos barbeque făcut în casă, ideal pentru fripturile la grătar, burgeri și somon

Rețete Fără Carne 08 septembrie 2018
10 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
70 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Grad dificultate: Ușor
De când a apărut sosul barbeque pe piața românească, am tot încercat variante și variante ale sosului, dar de ani de zile o fac pe aceasta, mi se pare cea mai bună. Este ușor dulceag, picant, acrișor, aromat și cea mai aproape de așa zisa rețetă originală. Având în vedere că sunt bucătar, ar fi absurd să cumpăr sosul de pe rafturile magazinelor, odată pentru că sunt făcute din nu știu ce și în al doilea rând sunt de meserie. Modul de preparare al acestui sos barbeque făcut în casă, ideal pentru fripturile la grătar, burgeri și somon este simplu și cu ingrediente care se găsesc în mai toate magazinele de la noi.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Sos barbeque făcut în casă, ideal pentru fripturile la grătar, burgeri și somon
Ingrediente
  • 250 g ceapă albă
  • 30 g usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 40 g sare
  • 400 g pastă de tomate
  • 250 ml apă
  • 180 g zahar brun
  • 50 g muștar picant
  • 20 g boia dulce
  • 10 g boia afumată
  • 30 ml oțet de vin alb
Step by step method
1
Pentru început vom curăța ceapa și usturoiul, le tocăm și le punem la călit in uleiul de măsline cu o lingură de sare până se înmoaie. Punem zahărul brun și lăsăm să se călească în continuare la foc mic până se evaporă toată apa și se caramelizează. Nu caramelizăm ca pentru zaharul ars însă să prindă puțină culoare.
2
Adăugăm restul ingredientelor și continuăm să gătim la foc lent încă o oră, amestecând la fiecare 5 minute. Da știu este destul de mult, însă va trebui să aveți puțină răbdare, dar rezultatul își merită pe deplin munca.
Trecem totul printr-un blender, mixăm până obținem un sos fin și cremos. Punem din nou sosul la fiert pentru încă 2-3 minute. Îl putem pune în borcane sterilizate și păstra ca pe orice altă conservă sau la frigider în caserolă rezistă până la 3 luni, asta în cazul în care nu va trebui să faceți altul.
3
Simplu, gustos, aromat, avem sos barbeque făcut în casă, ideal pentru fripturile la grătar, burgeri și somon.
Acum vă las să vă apucați de treabă nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...