Sos barbeque făcut în casă, ideal pentru fripturile la grătar, burgeri și somon

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • 1 kg Portie
  • 10 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

De când a apărut sosul barbeque pe piața românească, am tot încercat variante și variante ale sosului, dar de ani de zile o fac pe aceasta, mi se pare cea mai bună. Este ușor dulceag, picant, acrișor, aromat și cea mai aproape de așa zisa rețetă originală.
Având în vedere că sunt bucătar, ar fi absurd să cumpăr sosul de pe rafturile magazinelor, odată pentru că sunt făcute din nu știu ce și în al doilea rând sunt de meserie.
Modul de preparare al acestui sos barbeque făcut în casă, ideal pentru fripturile la grătar, burgeri și somon este simplu și cu ingrediente care se găsesc în mai toate magazinele de la noi.

Ingredients

Step by step method

  • Pentru început vom curăța ceapa și usturoiul, le tocăm și le punem la călit in uleiul de măsline cu o lingură de sare până se înmoaie. Punem zahărul brun și lăsăm să se călească în continuare la foc mic până se evaporă toată apa și se caramelizează. Nu caramelizăm ca pentru zaharul ars însă să prindă puțină culoare.

  • Adăugăm restul ingredientelor și continuăm să gătim la foc lent încă o oră, amestecând la fiecare 5 minute. Da știu este destul de mult, însă va trebui să aveți puțină răbdare, dar rezultatul își merită pe deplin munca. Trecem totul printr-un blender, mixăm până obținem un sos fin și cremos. Punem din nou sosul la fiert pentru încă 2-3 minute. Îl putem pune în borcane sterilizate și păstra ca pe orice altă conservă sau la frigider în caserolă rezistă până la 3 luni, asta în cazul în care nu va trebui să faceți altul.

  • Simplu, gustos, aromat, avem sos barbeque făcut în casă, ideal pentru fripturile la grătar, burgeri și somon. Acum vă las să vă apucați de treabă nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password