Smochine umplute cu brânză de capră, învelite în prosciutto, cu miere și chilli

Smochine umplute cu brânză de capră, învelite în prosciutto, cu miere și chilli

Cină 03 septembrie 2018
2 p
Porții
5 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
15 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Categorie: Cină
Grad dificultate: Ușor
Smochine.... deja salivez, sunt fructele mele preferate, ca sunt proaspete, in dulceață, uscate, nu contează, smochine să fie! Astăzi după ce am terminat aproape 2 kilograme, am zis că ar fi păcat să nu fac o rețetă și bineînțeles să o împărtășesc cu dumneavoastră. Așa că am deschis frigiderul și am găsit brânza de capră și prosciutto, restul din cămară și uite-așa am făcut Smochine umplute cu brânză de capră, învelite în prosciutto, cu miere și chilli. Au fost gata în 15 minute, moment în care au apărut și musafirii :))) Așadar m-am limitat la 1 bucățică, dar nici o problemă, brânză și prosciutto mi-o mai rămas, dimineață fug la piața după smochine și îmi fac să ma satur.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Smochine umplute cu brânză de capră, învelite în prosciutto, cu miere și chilli
Ingrediente
  • 6 buc smochine
  • 150 g brânză de capră grasă
  • 12 felii prosciutto
  • 50 g miere
  • 1 linguriță fulgi de chilli
Step by step method
1
Preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius
Spălăm smochinele, le tăiem codițele și le crestăm în 4 până la jumătate. Le umplem cu brânza de capră, le învelim în câte 2 felii de prosciutto și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Punem mierea și fulgii de chilli, după care dăm la cuptor pentru 7-8 minute.
2
Le scoatem afară, le montăm le farfurii și le servim alături de un pahar de spumant sau vin alb. Simplu, gustos și rapid. Dar acum vă las să vă apucați de treaba nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor Cea mai simplă și mai rapidă rețetă, File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor. Un preparat foarte...
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon Poate sună prea diferit, dar aceasta tochitură de pui cu ciuperci și bacon este de-a dreptul o mâncare spectaculoasă, atât din punct de...
Drob de spanac cu năut și mozzarela
Drob de spanac cu năut și mozzarela Eu acest drob de spanac cu năut și mozzarela, mai degrabă l-as denumi chec. Poate pentru simplul fapt că l-am copt într-o tavă...