Sărățele presate cu feta și chimen

Sărățele presate cu feta și chimen

Patiserie 17 ianuarie 2022
50 buc
Porții
15 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
55 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor

Sărățele presate cu feta și chimen

Aceste Sărățele presate cu feta și chimen pe care le-am preparat astăzi au o formă mai specială, dar totuși foarte comună, pentru că se regăsesc și pe toate rafturile magazinelor.

Sărățele presate cu feta și chimen

Sunt făcute în casă, cu drag și pasiune, iar asta am transmis și in gustul lor. Sunt subțiri, au o textură crocantă, iar aroma de chimen și gustul de telemea se îmbină perfect. Eu zic că sunt o gustare perfectă pentru o seară de film sau pentru o după-amiază cu prietenii, dar în același timp pot fi “partenerul” perfect al cafelei de dimineață sau snack-ul rapid de la serviciu. Dacă aveți însă planuri din acestea, de a le păstra una-două zile, am un sfat pentru voi: faceți porție dublă. Jumătate dintre sărățele vor fi garantat devorate în primele minute 😂 Vă las lista aici lista ingredientelor necesare, dar și modul de preparare. Spor la treabă!

Sărățele presate cu feta și chimen

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem sărățele presate cu feta și chimen?

Ingrediente:

  • 500 grame de făină
  • 130 grame unt
  • 200 grame brânză feta sau orice altă brânză uscată
  • 1 ou
  • 1 linguriță rasă sare
  • 1 lingură chimen
  • 150-180 ml lapte cu 3,5% grăsime

Mod de preparare:

Dăm telemeaua pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Punem făina intr-un castron, sarea și untul tăiat cubulețe. Frământăm rapid astfel încât să obținem o compoziție asemănătoare nisipului umed.

Punem faina cu untul

Adăugăm brânza, oul, chimenul, laptele si frământăm rapid aluatul, atât cât să se lege. Nu frământați mai mult că nu veți mai obține un aluat potrivit si automat nici sărățele fragede.

Adăugăm oul , chimenul , telemeaua

Înfoliem și dăm la rece pentru o oră.

Înfoliem și dam la rece pentru o ora

Împărțim aluatul în porții mici de 20 de g/bucată apoi le dăm forma bilelor.

Porționăm aluatul

Încălzim presa si o ungem ușor cu ulei. Luăm câte 2 bucăți de aluat, le punem în prea încinsă pe ochiul mic la temperatură medie și apăsăm astfel încât să obținem un disc subțire

Punem câte 2 biluțe in presa

iar la final rumen și crocant, întoarcem presa la fiecare 15-20 de secunde pe partea cealaltă.

Punem câte 2 biluțe in presa

Le scoatem pe un grătar să se răcească apoi pot fi servite alături de berea favorită, alături de o cremă de brânză, etc.

Sărățele presate cu feta și chimen

Cam asta a fost, simplu, rapid si gustos! Spor la treabă si poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Croissante rapide cu Nutella
Croissante rapide cu Nutella  Cu siguranță aceste Croissante rapide cu Nutella vor fi pe placul tuturor mai ales ale celor care iubesc ciocolata!  Cui nu-i plac croissantele?! Nu cred să...
Plăcintă cu mere din aluat cu untură
Plăcintă cu mere din aluat cu untură Probabil cea mai fragedă și cea mai gustoasă plăcintă cu mere din aluat cu untură din câte am făcut și mâncat vreodată. Rețeta...